10 Ekim tarihinde Ankara’da yapılması planlanan Savaşa Hayır Barışa Evet mitingi öncesinde Ankara Tren Garı önündeki toplanma noktasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anısına Eskişehir’de anma yürüyüşü yapıldı.


KESK, DİSK, TMMOB ve Eskişehir Tabip Odası temsilcilerin gerçekleştirdiği anma yürüyüşü Adalar Migros önünde başladı. Buradan yürüyüşe geçen grup, Anadolu Üniversitesi’nden yola çıkan diğer grup ile birlikte ESPARK önünde bir araya geldi. “AK Parti savaş halklar barış istiyor”, “ İnadına barış inadına kardeşlik”, “ Susma haykır, halklar kardeştir” , “ Katiller halka hesap verecek”, “ Emekçinin hakkını emekçiler soracak”, “ Adalet istiyoruz” sloganlarının atıldığı yürüyüş sonrasında ESPARK önünde toplanan grup, saldırıda hayatlarını kaybedenlerin fotoğraflarına karanfil bırakarak 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

UTANÇ DUYDUK

Saygı duruşu sonrasında Eskişehir Tabip Odası Başkanı Bülent Nazım Yılmaz, grup adına bir basın açıklaması yaptı. Olay anında, barış isterken bir anda bir vahşetin içerisinde kendilerini bulduklarını belirten Yılmaz, tüm dünya ve tüm insanlık adına yaşanan olaydan dolayı utanç duyduklarını vurguladı. Patlamada yaralananların canını kurtarmak için hekimler ve halk olarak müdahale ettikleri sırada güvenlik güçlerinin kendilerine biber gazı ve su sıktığını dile getiren Yılmaz, şunları söyledi: “ Oysa biz Ankara’ya barış için gitmiştik. Ama ellerimizde taş yoktu, sopa yoktu. Hiçbir insanlık duyguları yok. Ama biz kararlıyız. Büyük insanlık adına kararlıyız. İşçilerin, emekçilerin, ezilenlerin iktidarını sağlamak için kararlıyız. 10 Ekim bu alçak düzene karşı direnmemiz için bizi daha da bilemiştir. Yılmayacağız, korkmayacağız. Çünkü geride bu canlar var. Yanlarında ve yolumuzda yürüyeceğiz. Öncelikle Türkiye’de halkların kardeşliğini ve barışı sağlayacağız. Türkiye’de kadınların ve çocukların ölümlerini durduracağız. Söylenecek çok söz var ama biraz da sükûnete ve insanlık adına düşünmeye ihtiyaç var. Emekten demokrasiden yana mücadele eden tüm kesimlere, bizlere destek olan acımızı paylaşan yanımızda yürüyen herkese teşekkür ediyoruz. Unutmayacağız. Kesinlikle biz kazanacağız.” 


Editör: TE Bilişim