Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyon'nun (KESK)  20. Kuruluş yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Eskişehir KESK  Platformu Dönem sözcüsü, Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, 20. Yıl kuruluş yıldönümünü, emekleriyle, ödedikleri bedellerle onurlu tarihi yazan 10 Ekim’de yaşamlarını yitiren “Barış Karanfilleri’ne adadıklarını söyledi.

KESK’in darbe koşullarının hüküm sürdüğü yıllarda kurulduğunu vurgulayan Demir,  kuruluş yıldönümünde,  10 Ekim’de yaşamını yitiren arkadaşlarının vasiyeti olan barış ve demokrasiyi gerçekleştirme sözünü bir kez daha yinelediklerini  ifade etti.

KESK’in güçlünün hukukuna karşı her zaman ezilen, dışlanan, ötekileştirenlerin yanında saf tutan, her türlü baskı ve sömürünün karşısında yer alan ve kamu emekçilerinin gerçek örgütü olduğunu belirten Eskişehir KESK Platform dönem sözcüsü Serkan Demir, “KESK; önüne çıkarılan tüm engellemelere, baskılara, gözaltı ve tutuklama kuşatmasına inat, mücadele kararlılığıyla hep ayakta kalmıştır. Bundan sonra da dimdik ayakta kalacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. Çünkü KESK faşizme karşı demokrasi, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir” dedi.

KESK’in insanca bir yaşam mücadelesinin adı olduğunu kaydeden Demir şunları söyledi:

“KESK, emekçilerin iradesine iktidarlarının gölgesinde büyüttükleri yandaş konfederasyonla birlikte ipotek altına alanların satış sözleşmelerine, emeğin adının olmadığı bütçelerine teslim olmayacağını haykıranların örgütüdür.

KESK, emeğinin hakkını almak isteyen, demokratik ve özgür ülke isteyenlerin önündeki engeller artmaya devam ederken “bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseleme günüdür” diyenlerin konfederasyonudur.

KESK, bizi kapı kulu olarak görenlere, baskılarla sindirmeye çalışanlara, grevli toplu sözleşme hakkımızı engelleyerek güvencesiz çalışma koşullarına, açlık sınırına yakın sefalet ücretlerine mahkûm etmek isteyenlere karşı mücadeleyi yükseltenlerin evidir.”

 

Editör: TE Bilişim