ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde Kırka mahallesinde, Filistin başta olmak üzere, dünyanın dört bir tarafında yapılan zulümlere sessiz kalmayan vatandaşlar bir protesto yürüyüşü düzenlediler.
Kırka Bor İşletmesi önünde başlayan yürüyüş sloganlar eşliğinde Yunus Emre Parkı'nın önüne kadar sürdü. Yoğun bir katılımın olduğu yürüyüşe her kesimden bir çok kişi katıldı. Çeşitli sloganların atıldığı yürüyüşte Kırka halkı hep bir ağızdan; “Her yer Gazze, her yer direniş“, “Katil İsrail“, "Katil Çin Türkistan'dan defol“, “Telafer Türk'tür Türk kalacak” gibi çeşitli sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Odunpazarı İlçe Müftüsü İsmail Hakkı Dere, kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı. Dere, "Bugün bizleri burada toplayan, bir araya getiren acıdır. Dünyayı, kendi menfaatleri için yaşanmaz hale getirenlerin meydana getirdiği acıdır. Nerede bir acı varsa orada, ya bir Müslüman kardeşimizin ya da Türk soydaşımızın olduğunu görüyoruz. Başımızı Orta Asya'ya çevirdiğimizde Doğu Türkistan, Irak'a çevirdiğimizde Kerkük, Musul ve Telafer'deki zulmü görüyoruz. Başımızı Filistin'e çevirdiğimizde Gazze'yi görüyoruz. Dünyada hep Müslümanlar zulüm görüyor, mazlumlar eziliyor" dedi.
Yürüyüşe Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hamdi Karakuş, Maden İş Sendikası Başkanı Yılmaz Ayrancı, Akıncılar Derneği yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Kırka halkı katıldı. 
Editör: TE Bilişim