Suriye'nin Kobane kentinin bugün IŞİD çetelerinden temizlendiğine dair haberlerin üzerine Eskişehir'de de bir kutlama gerçekleştirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) çağrısı ile akşam saatlerinde Adalar mevkii Migros önünde toplanan bir grup, halaylar, türküler ve havai fişekler eşliğinde kutlama gerçekleştirdi.

Grup adına açıklama yapan HDP İl Başkanı Ahmet Uluçelebi bugün iki güzel haber aldıklarını belirterek, “Birincisi komşu Yunanistan’dan HDP’ye benzeyen işçinin emekçinin, yoksulun, ötekileştirilmişlerin partisi Syriza Partisi büyük bir başarı elde etti. Yunan halkını buradan kardeşçe duygularla selamlıyorum. İkinci müjdeli haberimiz düştü düşecek denilen, emperyalistlerin, sömürgecilerin, işgalcilerin, faşistlerin desteklediği, karanlık, insanlık düşmanı  IŞİD çetelerine karşı direnen özgürlük isteyen kürt halkımızın yiğit evlatları bugün Kobane’yi özgürleştirdiler” ifadelerini kullandı.

Mutlu Haberi Kutluyoruz

Kobane ve Rojavayı  her zaman desteklediklerini dile getiren Uluçelebi, “Kobane’de Kobane halkıyla birlikte yurtseverler, Türkiyeli sosyalistler şehitler verme pahasına MAdridde olduğu gibi  ev evi sokak sokak Kobane’yi savundular. IŞİD’cileri dünya alem destekledi. Ellerinde tankları ve topları vardı ama bizim gençlerimiz yürekleriyle savundular. Ölüm pahasına Kobane’yi özgürleştirdiler. Kobane küçük ama Kobane insanlığının geleceği, kadının özgürleştiği, emekçinin iktidarda olduğu hepimizin örnek alması gereken bir yer. Onun için biz HDP olarak Kobane’yi, Rojava’yı destekledik, sokaklara çıktık ama bundan iktidar mutlu olmadı. Biz adaleti ve özgürlüğü savunmuştuk. Bugün de işte bu mutlu haberi hep birlikte kutluyoruz. Yaşasın özgür Kobane, Yaşasın Rojava diyoruz” dedi.

Uluçelebi son olarak yarın akşam saat 19:00’da Gültepe Cemevi önünde gerçekleştirecekleri kutlama için davette bulundu. Bir süre burada kutlama yapan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilişim