Koca yazılı açıklamasında şunları söyledi:Bayramlar, toplumsal birlik ve beraberliğimizin en önemli teminatlarından biridir. Kardeşlik ikliminin hakim olduğu, yüce duyguların tezahür ettiği bir Ramazan Bayramını daha idrak etmenin huzuru ve sevinci içerisindeyiz.
 Ne var ki bu bayramda coşkularımız eksik, sevinçlerimiz buruk. Bir yandan bayram huzurunu yaşarken diğer yandan Gazze’deki insanlık dramından dolayı içimiz kan ağlıyor. Bu mübarek günlerde Gazze’deki kardeşlerimiz için dua ediyor, yaşanan bu dramın bir an önce son bulmasını diliyoruz.
Yunus Emre, Seyid Battal Gazi, Nasreddin Hoca, Şeyh Süceaddin-i Veli gibi birçok gönül erine kucak açmış Eskişehirimizde de bayramın birlik, beraberlik ve huzur içerisinde geçmesini diliyorum.
Milletimiz bu ay içerisinde bir nevi çifte bayram yaşamaktadır. Ramazan Bayramının ardından demokrasi bayramı olarak nitelendirebileceğimiz 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Seçimi yaklaşıyor. Halkımız kendi başkanını kendi seçecek ve milli egemenlik, demokrasi gibi kavramlar ülkemizde daha yerleşik bir hal alacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin, ülkemizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyor; bayramın ülkemize, İslam Alemine ve tüm insanlığa huzur getirmesini diliyorum.
Editör: TE Bilişim