Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Halk TV’de yayınlanan  Aslıhan Özhan’ın sunduğu Yerel Gündem’de belediyenin çalışmalarını anlatarak, 7 Haziran’da seçimlerle ilgili görüşlerini dile getirdi.

Yaptıkları ve programladığı hizmetler konusunda da bilgi veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt özellikle Dünya Ağaç Günü’nde yapılacak olan uluslar arası etkinliği anlattı.

Başkan Kurt'un konuşmasından satırbaşları şöyle: “Odunpazarı Belediyesi olarak istekli vatandaşlarımıza kura çekimi ile hobi bahçesi veriyoruz. Toprakla bahçe ile uğraşıyı gerçekleştirecekler. Çok fazla müracaat olunca kura ile belirliyoruz.   Eskiden olumsuz şeyler yaşanınca bunu ortadan kaldıran bir uygulamaya geçtik. Noter huzurunda çekilişler yapıyoruz.

Yeni açılan gençlik merkezi, gençlere çocuklara ve kadınlara önem verdiğimiz uygulamalardan birisi. Olmayan Gençlik Merkezi oluşturduk. OGÜ karşısında bir alanda  gençlerimizi tüm ihtiyaçları karşılanacak. Uzun süredir sabah çorbalarını veriyorduk. Parasız internetimiz var, gençler burada oturdukları mekan içinde her türlü ihtiyaçlarını bulacak ortamı buluyorlar. Sosyalleşen aktif olan gençlerin oluşturduğu birim. Edebiyat, sosyal konularda çalışmalar oluşacak. Toplumsal olaylara duyarlı gençler olacak.Sürekli etkinlik panel, müzik şiir dinletilerini hedefliyoruz. Her alandaki gencin sorunu ile çalışmalar yapılacak. Üniversitenin yanına koyduk ki üniversiteli bu işin içinde olsun dedik. Üniversite okumayan işçi esnaf gençler için çalışmayı hedefliyoruz. Lokomotifimiz üniversiteli gençler.

AĞAÇ VE BARIŞ

Odunpazarı Belediyesi olarak ilk uluslararası bir etkinlik  Dünya Ahşap Günü olarak başlayacağız.

Etkinlik sonunda büyük bir orman oluşturacağız. Ağaç ve barışı yan yana işleyeceğiz. 68 ülkeden 300 kişi katılacak. Sanatçılar için 135 tezgah oluşturacağız. Olmaz denilen ağaçları, kütükleri nasıl harika işlere dönüşeceğini göreceğiz. Çocukların, kadınların, engellilerin mutlu olacağı etkinlikler oluşacak. Büyük bir halk konseri de yapacağız.

Bu ürünler Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Külliyesi'nde   sergileyeceğiz. Her yıl yapılacak bu eserler için müze oluşturacağız. Her yıl  Eskişehir'de ağaç günü olarak kutlayacağız. Afrika ülkelerinden çağırdığımız sanatçılarla Afrika ağaç günü de kutlanacağız. Odunpazarı Evleri daha çok ağırlıklı ahşap ile ilgili olması bize gelmesini sağladı. Türkiye'de bu etkinlik bize verildi. Biz de esprili yapıyoruz, ‘adımızda odun var’ diye. Ağaca katkıda bulunmak istiyoruz.

21 Mart Nevruz ve baharın gelişini sembolü , ormancılar haftası gibi kutlamalar oluyor. Bu yıl uluslararası boyuta taşıyoruz."

EVDE BAKIM

Evde bakım projesi hakkında bilgi veren Kurt; "Sağlık Odunpazarı’nda başlar. Belediye olarak elimizden gelini yapacağız. SOBET projemiz ile yoksul, 65 yaş üstünde kendisine bakamayacak insanlara evde bakım işi ile yardım ediyoruz.   O ailenin her türlü ihtiyacını gideriyoruz.   Ekiplerimiz   ihtiyaç durumuna göre kontrol ediyor. Yaşlı insanlarımızın kontrol etmek zorunda oluyor. Yaşlıya ve hastaya bakmak gerçekten zor. Biz bunu ortadan kaldırmak suretiyle hem ailenin hem de insanın mutluluğunu sağlamak istiyoruz."

KADIN ŞİDDETİ

 Kadına yapılan şiddeti kınadıklarını kaydeden Kurt, "Kadın ve aile hizmetleri müdürlüğü kurduk. Doğrudan Kadın ve Aile Müdürlüğü adında kurduk. Farklı bir bütçe ile uygulamaya başladık. Müdürlüğün yönetmeliğini tamamlama aşamasında. Daha sonra kadro oluşturulacak. Çalışmalar başlayacak. Engelliler ve çocuklar bizim hedef kitlemiz. Çocuklar kreş açtık. Engelliler için birim oluşturduk. Eğitim çalışmalarına başladı.

Kadınlar için Emzirme Odaları yaptıracağız. Kadın-Erkek Eşitliği komisyonu çalışmalarını sürdürüyor."

AKP BİTTİ, CHP İKTİDAR

 7 Haziran seçimlerine de değinen Kurt, " CHP iktidar olacaktır. Ev ev çalışacağız. Örneğin kaymakamlar valiler tavırlı, iktidardan yana . Televizyonlar iktidardan yana. Ama buna rağmen insanların CHP'yi tercih edeceğini görüyorum. 2002'den bu yana hiç bir sorunumuzu çözemediler.z. Hala işsizlik , yoksulluk, yolsuzluk, adaletsizlik devam ediyor. Yandaşlarını zenginleştirmiş başka hiç bir sorun çözülmemiş.  CHP'nin Kürt seçmenlerinde oylarını alabileceğini düşünüyorum. Kürt sorunu AKP ve HDP'de çözemedi. Taşeron sistemini kaldıracağını söyleyen ve kaldıracak da tek parti CHP'dir.

CHP'lileri sandık konusunda büyük görevler düşüyor. CHP'li olarak kapı kapı dolaşmalıyız, seçim çalışmalarını düğün şölene dönüştürmeliyiz. Umut vermeliyiz ki insanlar sandığa gitsin. Sandığa sahip çıkmamız gerekiyor. 55 ilde yapılan ön seçim parlamentoya da yansıyacak. 3 büyük ilde CHP'nin fire vermeden seçimi kazanacağını görüyoruz. AKP gitti, parçalanma, bölünme var, oy kaybı var. Korkunun ecele faydası yok. AKP'de oylarının üçte biri düşmüş. Bu tepetaklak gitmektir. Parlamentoda yapı da bunu gösteriyor. Cumhurbaşkanı başbakanla, ekonomi bakanı, merkez bankası ile kavgalı. İktidar hiç bir şeye doymuyor, yeni yeni hatalar işliyor. Artık yargı denetimi ortadan kaldırılmak isteniyor"

Editör: TE Bilişim