İHH İl Başkanı Musa Karadaş İsrail'in Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırının yıldönümünde açıklama yaparak, Mavi Marmara gemisinin, tek bir insanın bile yardıma muhtaç yaşamak zorunda kalmasının insanlık onuruna aykırı bulunduğu için yola çıktığını söyledi. 
İsrail’in 31 Mayıs 2010’da gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan 10 insani yardım gönüllüsü ve Mavi Marmara’nın misyonu, İsrail’in unutturma çabalarına rağmen adaletin, barışın, özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyayı dolaştığını belirten Karadaş, "
Bugün neden buradayız?Çünkü 6 yıl önce Gazze’deki ablukayı delmek amacıyla yola çıkan Mavi Marmara, Kudüs-Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir.
Barış isteyen halklar İsrail’in karşısındadır. Türkiye halkının tamamı Mavi Marmara’nın tarafında, İsrail’in karşısındadır. Bunun altını bir kez daha çiziyoruz" dedi. 
 Mavi Marmara'nın baskı altındaki bütün coğrafyalarda umut olarak yoluna devam ettiğini belirten Karadaş şunları söyledi: 
" Emin olun Mescid-i Aksa’da namaz kılacağız.Gazze Özgürlük Filosu’nun tüm bileşenleri olarak ve Mavi Marmara’da buluşan tüm cesur, iyi yürekler adına 10 şehidimizi, yeryüzündeki zulme karşı direnen tüm gençleri ve çocukları, şu an dünyadaki tüm kriz bölgelerinde canı pahasına çalışan tüm insani yardım gönüllülerini bir kez daha selamlıyoruz.
Muhtaç olduğumuz birlik, beraberlik ve bütünlük tüm mazlumlara ve mağdurlara umut olacaktır."

 
Editör: TE Bilişim