24 Temmuz sabah 04:30’da Odunpazarı’nda meydana gelen yangın sonucunda çatı ve iç kısımlarında meydana gelen zarar sonucunda kullanılamaz duruma gelen Mihalıççıklılar Derneği’nde inşaat çalışmaları başladı. Yanan dernek binasının bir an önce başlaması ve kısa süre içerisinde tamamlanarak Mihalıççıklıların hizmetine açılması için Turunç Otel’de Mihalıççıklı iş adamları yardım yemeğinde bir araya geldiler. Yemeğe Mihalıççıklılar Derneği Başkanı Nurettin Kaba, Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, CHP Eski Milletvekili Mehmet Ali Arıkan, Erman Gölet, Yusuf Kavaklı İşadamları Mustafa Sakallı, Necati Yalçın, Cemil İncekaş, Mehmet Ali Özcan, Kadir Tuncay, Can Mutlu, İbrahim Çelik, Canip Ertuğral başta olmak üzere birçok işadamı katıldı.
 
Yemekte bir konuşma yapan Mihalıççıklılar Derneği Başkanı Nurettin Kaba, dernek binasının Odunpazarı’nın tarihi alan olması ve korunması gereken tescilli yapı olması nedeniyle yapılan çalışmalar sonucunda 18 Ağustos 2016 günü Koruma Kurulunda restorasyon ruhsatı alınarak inşaat çalışmalarına başlandığını, derneğin kendisinin bu gücün altında kalkmasının zor olduğunu, bu nedenle yardımsever işadamı ve hemşerilerin maddi gücüne ihtiyaçları olduğunu belirterek bu dernek binasını Mihalıççıklı hemşerilerinin el birliği ile en kısa zamanda eskisinden daha güzel bir şekilde hemşerilerinin hizmetine kazandırılacağına inandığını söyledi.
 
Yemeğe katılan işadamları adına söz alan Necati Yalçın bizlerin bugün burada yapacağı yardımlar derneğin inşaatının can suyu olacağını ve el birliği ile inşaatın en kısa zamanda tamamlanarak, derneğin binasını hemşerilerinin hizmete açmak için güç birliği içinde olacaklarını söyledi. Yemek sonunda yemeğe katılan işadamları, güçleri oranında derneğe yapabilecekleri maddi yardım sözlerini verdiler
 
Editör: TE Bilişim