Odunpazarı Kent Konseyi’nin davetlisi olarak Eskişehir’e gelen Güzelbahçe Belediye Başkanı Ö.Mustafa İnce ve Güzelbahçe Kent Konseyi Başkan Özan Parlar ve kent konseyi üyeleri, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’u ziyaret etti.

 Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak’ın da bulunduğu ziyaret, Odunpazarı Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. Başkan Kurt gelen konuklara Odunpazarı Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Katılımcı belediyeciliğe önem verdiklerini belirten Başkan Kurt, kent konseylerinin belediyeler için önemli kurumlar olduğunu vurguladı.

 

KONSEY ÜYELERİ SİVİL DENETÇİLERDİR

Kent Konseylerinin hem belediyelerin denetimini, hem bulundukları kentin sivil denetimini sağlayan organlar olduğunu söyleyen Başkan Kurt, hedeflerinin bir yılda bin kişiyle, 5 yılda 5 bin kişiyle Odunpazarı’nı yönetmek olduğunu dile getirdi. Başkan Kurt sözlerinin sonunda, Güzelbahçe Kent Konseyi’nin gerçekleştirdiği çalışmalarda başarılar diledi.

 

 Güzelbahçe Belediye Başkanı Ö.Mustafa İnce, Odunpazarı Belediyesi’ni yakından takip ettiklerini belirterek, Odunpazarı, Türkiye’de sosyal demokrat belediyeciliğin önemli örneklerinden biri olduğunu ifade etti. İnsana dokunur projeler ile Türkiye’de Odunpazarı Belediyesi adının oldukça sık duyulduğunu vurgulayan İnce, Başkan Kurt’a başarılar diledi.

 

Güzelbahçe Kent Konseyi Başkan Özan Parlar ise kent konseyleri ve belediyeler ortak çalıştığı sürece çok önemli işler başarabileceğini ifade etti. Katılımcı belediyecilik alanında en önemli organlardan birisi kent konseyleri olduğunu söyledi. 

Editör: TE Bilişim