Sivil toplum kuruluşları, öğrencilerin çelenk törenine alınmamasına tepki göstererek, “ Sayın Nabi Avcı Eskişehirli Milli Eğitim Bakanı olmanızdan utanıyoruz” yazılı pankart açtı, Avcı’yı istifaya çağırdı. 

Eğitim İş, ADD, ÇYDD, Eğit-Der, CKD, Y.K.Köy Enstitüleri Derneği Üyeleri tarafından “ 24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla Vilayet alanında bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Sivil toplum kuruluşları, öğrencilerin çelenk törenine alınmamasına tepki göstererek, “ Sayın Nabi Avcı Eskişehirli Milli Eğitim Bakanı olmanızdan utanıyoruz” yazılı pankart açtı, Avcı’yı istifaya çağırdı. 

Grup adına konuşan Eğitim İş İl Başkanı Ebru Sungar, “ Atatürk’ün ulusal bütünlüğümüzün kurulmasında ve geliştirilmesinde öğretmenlere vermiş olduğu önemli görevi şartlar ne olursa olsun yorulmadan sürdüreceğimize bir kez daha söz veriyoruz” dedi.

Sungar, “ Dün olduğu gibi, bugünde, gelecekte de Eskişehir, Cumhuriyet ve değerlerine sahip çıkmaya devam edecektir. 24 Kasım öğretmenler gününde, Eskişehirliler olarak gerici eğitim sistemine ve öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırıcı uygulamalara imzasını atan hemşerimiz Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’yı kınıyor ve istifaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilişim