Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve aynı zamanda hukukçu ve Psikolojik Danışman olan Ahmet Doğanses, Ramazan ayının dini boyutu olmasıyla birlikle sosyal, kültürel ve psikolojik işlevlerinin  de bulunduğu söyledi.

 Psikolojik boyutu itibariyle orucun empati yapma olanağı sağladığını vurgulayan Doğanses, “ Yiyecek bulamayan insanları, evi barkı olmayıp sokakta yatanları, sıcak bir çorbaya muhtaç olanlanları anlamayı ve onların yaşadıklarını kavramayı sağlar.  Ramazan sosyal bir ibadet olmakla birlikte insanları iyiye, güzele yönlendirir. Ramazan'ın kişiye, aileye, bireye faydası olduğu gibi sosyal faydaları da vardır. Bu neden­le toplu teravihler kılınması, toplu iftarların verilmesi, toplumdaki sosyal bağları ve kardeşlik bağlarını güçlendirmektedir” dedi.

 Özellikle Ramazan ayında dolu dolu yaşanan dini hayat, kültürel varlığımızın oluşmasında çok önemli bir rol oynadığını ifade eden Doğanses şunları söyledi:

“ Bu sebeple, zaman bakımından çevrimsel bir özellik taşıyan Ramazan ayı;  sanat, edebiyat, estetik, musiki, giyim tarzları, mutfak kültürü ve bir takım gösteri sanatları gibi insan hayatının bütün evrelerine kültürel açıdan damgasını vurmaktadır. Bu vesileyle Ramazan ayının tüm insanlığa, büyük Türk Milletine huzur getirmesini, Ülkemizin her karış toprağına, Kerkük, Doğu Türkistan, Türkmendağı ve adını yerini bilmediğimiz tüm mazlumlara huzur ve barış getirmesini  dilerim.”

Editör: TE Bilişim