Şeker İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Cengiz Ünder, Türk toplumunun tatlıyı seven bir millet olduğunu vurgulayarak bunu fırsat bilen bazı imalathanelerin halkın sağlığını hiçe saydığını öne sürdü.

Fazla kar etmek amacıyla genetiği değiştirilmiş mısırdan elde edilen yapay tatlandırıcı yani mısır şurubu kullanarak tatlı imal ettiklerini vurgulayan Ünder, “Gıda üreticileri tarafından tatlandırıcı olarak kullanılan ve pancar şekerinden daha ucuz olduğu için tercih edilen mısır şurubu şerbetinin, kalp ve damar sağlığını önemli ölçüde tehdit ettiği, Obezite’ nin tetikleyicisi olduğu, mide yanması ve gıda zehirlenmesine yol açtığı uzmanlar tarafından sıkça dile getirilmektedir.Bir taraftan doğal pancar dan üretilen şeker, diğer tarafta kimyasal işlemlerden geçirilerek elde edilen yapay tatlandırıcıları halkımızın tercihine bırakıyoruz” dedi.

Ramazan bayramı nedeniyle tatlı alacak vatandaşları uyaran Ünder, tatlı aldıkları yerden ‘mısır şurubu’ mu yoksa ‘pancar şekeri’nden mi imal edildiği sorulmasını istedi.

İnsan sağlığını duyarlı olan üreticilerin pancar şekerine yöneldiklerini belirten Ünder, “Biz tüketiciler olarak kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki günlerde imalat sektöründe ki bu duyarlılığın artmasıyla insanlarımız daha da bilinçlenecek, hasta değil sağlıklı nesiller için önemli adımlar atılmış olacaktır.

Doğal Pancar Şekeri Tadında İyi BAYRAMLAR Dileriz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim