Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Emekçileri Sendikası Eskişehir Şubesi yönetim kurulu başkanı  Dr. Birtürk Özkavak, Zorunlu Bireysel Emeklilik Yasası’na ‘Hayır’ dediklerini belirterek ek ödemelerin taban maaşına eklenmesini istediler.
Sendika binasında basın açıklaması yapan SES Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, Zorunlu Bireysel Emeklilik Yasası ile 45 yaş altı 13 milyon çalışanının tamamının bu yıl otomatik BES’li yapıldığını belirterek, “3 milyonu aşkın kamu emekçisi ise Nisan ayından itibaren sisteme dahil edilecek.  Hükümet 10 yıl içinde 100 milyar TL’den fazla kaynak elde etmeyi amaçlıyor. Elde edilen kaynak Bireysel Emeklilik Şirketlerine aktarılacak. Bizim vergilerimizden kişi başına yüzde 25 Devlet katkısı ve 1000 TL teşvik ile krizde olan Bireysel Emeklilik Şirketlerine destek olunacak. Ekonomik krizin faturasını bir kez daha emekçiden çıkarılmış olacak” dedi.
Bu filmi daha önce izlediklerini belirten SES Şube Başkanı Birtürk Özkavak şunları söyledi:
“1961-1971 Tasarruf Bono: Çalışanlardan kesinti yapılarak bono dağıtıldı. Sonuç: Bonolar değersizleşti.
1986-1995 KEY(Konut Edindirme Fonu): Yapılan kesintiler karşılığında konut sahibi olacaksınız denildi. Sonuç: Kimse ev sahibi olamadı. Biriken para 1996 yılında Emlak Yatırım GYO’ya aktarılarak tasfiye edildi.
1998-2003 Zorunlu Tasarruf Fonu(NEMA): Biriken paralarla nemalandırılacak çok karlı olacaksınız denildi. Sonuç: Bırakın faizini(NEMA) yıllar sonra dahi ana paralarını alamayanlar var.
Devlet memurlarının maaşlarının önemli bir kısmını oluşturan ek ödeme, ilave ücret v.b. ödemeler sigorta kesinti yapılmıyor. Madem tasarruf önemli neden kamu emekçilerinin ek ödemeleri emekli keseneğine dahil edilmiyor. Çünkü asıl niyet tasarruf yaparak çalışanlara daha iyi bir emeklilik sağlamak değil, tam aksine kamusal emekliliği yok etmek. İnsanca bir ücret maaşımızda tam sigorta kesildiğinde kendi tasarrufumuzu kamu güvencesi altında yapabiliriz. Geleceğimiz ve çocuklarımız için sosyal güvenliğin tasfiyesine izin vermeyelim.”
 
 
Editör: TE Bilişim