Tepebaşı Belediyesi Tarımsal Destek Dayanışma Birimi, ilçedeki çiftçileri özendirmek ve geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor.
Yaptığı çalışmalarla çiftçilere destek olmaya devam eden Tepebaşı Belediyesi, belediyeye mahalle olarak bağlanan köylerde yürüttüğü eğitim toplantılarını sürdürüyor. Bu kapsamda Yakakayı Mahallesi’nde "Süt Sığırcılığı" konulu eğitim düzenlendi. Bölgede faaliyet gösteren bir süt sığırcılığı işletmesinin genel koordinatörü Veteriner Hekim Yücel Ekici, mevcut işletmelerdeki örnek çalışmaları üreticilerle paylaştı. Bilgilendirme toplantılarında örnek üretim tesisleri de göze çarpıyor. Karahöyük Mahallesi’nde ikamet eden Yunus Kaymak, süt sığırcılığı yapan işletmeleri örnek alarak yaptığı kendi faaliyetlerini bilgilendirme toplantısına katılan çiftçilerle paylaştı. Yapılan bu toplantılarda öncelikli olarak zirai konulardaki sorular cevaplandırılıyor. İşletme tesisi, damızlık hayvan seçimi, yem üretimi ve tedariği, hayvan bakımı ve beslemesi, veteriner sağlık hizmetlerinden faydalanma konularında bilgiler paylaşılıyor.
Öte yandan Tepebaşı Belediyesi Tarımsal Destek Dayanışma Birimi’nin mahallelerdeki bu tarz toplantılarına devam edeceği öğrenildi.
Editör: TE Bilişim