Tepebaşı Belediyesi 2016 yılı bütçesi 200 milyon olarak belirlendi. Bütçe AK Partinin ret oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. AK Partili meclis üyesi Mustafa Önder ise Başkan Ataç'a siyah kurdele verirken, tüm kürsülere Türk Bayrağı astı.

Tepebaşı Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı dördüncü oturumu Başkan Ahmet Ataç başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısında son günlerde artan terör olayları nedeniyle bir dakika saygı duruşu yapıldı.  Terör saldırılarına ilişkin konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Dileğimiz bundan sonra bu tür olayların yaşanmaması. Siyasi görüş ayrımı yapılmadan bir olmalıyız" dedi.  

GERÇEKÇİ BULMUYORUZ

Meclis toplantısında 2016 yılı bütçesi görüşüldü. 2016 yılı bütçesi 200 milyon olarak belirlendi. Bütçeye AK parti grubu ret oyu verdi.  AK Parti grubu adına söz alan Orhan Durmuş, "Öz gelirleri toplam gelirleri oranına göre yüzde 49 olduğu ve bunun Türkiye  ortalaması olan  yüzde 63 altında olduğu görülmektedir. Yatırım harcamalarımız ise yüzde 16 olduğu Türkiye ortalaması olan yüzde 33'ün çok altında kaldığı görülmektedir, Tepebaşı Belediyesi yatırımlar konusunda Türkiye'deki diğer ilçe belediyelerinden geri kalmış ve daha az yatırım yapmaktadır. Ayrıca vergi gelirlerin sadece 15 oranında artırılması yetersiz ve kaygı vericidir. 2016 yılı bütçesinin 200 milyon olarak belirlenmesini gerçekçi olmadığı kanaatindeyiz. Bütçe  tutarsız ve yetersiz olduğu gerekçesiyle ret oyu verdik" diye konuştu. Madde oy çokluğuyla kabul edildi. 

Editör: TE Bilişim