Aralık ayında tamamlanan ve belge yenileme denetimini bir üst seviyeye yükselerek yine başarıyla geçen Eskişehir Ticaret Borsasının yenilenen Akreditasyon Belgesi görkemli bir tören ile verildi. Eskişehir Ticaret Borsası, Akredite Oda/Borsalar Arasında Bir Üst Kademeye Yükselen Tek Borsa Oldu.
 
            Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sn. Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde gerçekleşen törene Borsa Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Komite Üyeleri, Borsa Zirai Danışmanı ve Borsa Personelinin yanı sıra ilimizin yerel basın yetkilileri de katılım sağladılar.  
Yenilenen akreditasyon belgesini alan ETB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer ZEYDAN; bu belgeyi gururla sergileyeceklerini ve Eskişehir Ticaret Borsasının istenilen kaliteli hizmeti sürdürmesi için çalışmaların devam edeceğini ifade ederken Eskişehir Ticaret Borsasının yapacağı yenilikler ve iyi uygulamaların aralıksız devam edeceğini sözlerine ekledi.  
Sertifika töreni ardından TOBB Başkanımız Borsa heyetini makamında kabul etti.
Borsanın gerçekleşen ve tasarlanan projeleri hakkında kendisine kısa bir sunum yapan Başkan Zeydan
yeni mezbaha projesi için destek istedi. Başkan Zeydan, sıcak yaklaşımı ve projelere duyduğu güven için heyet adına M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU’na çok teşekkür etti.
 
 
Akredite Oda/Borsa nedir?
 
Akreditasyon sürecine başlayan oda/borsalar; Akreditasyon Standardını oluşturan Yönetim ve Oda/Borsa Mevzuatı, Mali Yönetim, İnsan Kaynakları Yönetimi, İş Planlaması ve Yönetimi, Haberleşme ve Yayınlar, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kullanımı, Üye İlişkileri, Kalite, İletişim Ağı, Politika ve Temsil, Bilgi, Danışmanlık ve Destek, İş Geliştirme ve Eğitim, Uluslararası Ticaret, Borsacılık Faaliyetleri başlıkları altındaki 103 kriterden bağımsız denetçi kuruluşlarca denetlenerek akreditasyon statüsü kazanabiliyor.
 
Akredite oda/borsalar da söz konusu kriterlerden her üç yılda bir yeniden denetlenerek sürdürülebilir ve kaliteli hizmet sunma noktasında performans ölçümüne tabi tutuluyor.


 
 
Editör: TE Bilişim