Odunpazarı Kent Konseyi Gönüllü Tiyatro Çalışma Grubu 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutlayarak basın açıklaması düzenledi.

Tiyatronun yaşamın bir parçası olduğunu dile getiren Odunpazarı Kent Konseyi Gönüllü Tiyatro Çalışma Grubu üyeleri, tiyatronun yaşamı sergilediğini söyleyerek, yaşama sevinci yarattğını belirttiler.

Tiyatronun, ilk çağlardan beri insanların kendilerini ifade etmek için kullandıkları bir yöntem olduğunu söyleyen üyeler, tiyatro ile ilgili şunları dile getirdiler:

“Daha yazı icat edilmemişken vardı, bugün var ve yarınlarda da var olacaktır. Tiyatroda oynayanla izleyen arasında yakın, sıcak bir iletişim vardır; izleyici kendisini görür, oyuncu ile birlikte yaşar. Bu yönüyle yaşayan bir varlıktır tiyatro İlk çağlarda Tuluat (Sözsüz ve yazısız) olan tiyatro sanatı daha sonra metinlerde kendini göstermiştir. Bir süre tiyatro sözsüz oynandı. Oyuncular olayları, el, kol, gövde, bacak ya da yüz hareketleriyle (Pandomima) anlatırlardı.”

Tarihin sayfalarında Antik tiyatrolarda binlerce kişiye oyunlar sergilenirken, günümüzün amatör tiyatrocularının çalışacak mekan bulamamalarından yakınan Odunpazarı Kent Konseyi Gönüllü Tiyatro Çalışma Grubu, Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutlayarak,  çalışma yapılabilecek salonların bol olduğu, Tiyatrocuların ve tiyatro ile ilgililerin mekan ve zaman sıkıntısı çekmediği nice günler dilediler.

Editör: TE Bilişim