1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Eskişehir’de kutlamaya hazırlanan Türkiye Kamu-Sen hazırlıklarını sürdürüyor. Yapılan hazırlıkları yerinde görmek için Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk Eskişehir’e geldi.
1 Mayıs’taki yürüyüşün gerçekleşeceği Atatürk Bulvarı ile mitingin yapılacağı Odunpazarı Meydanı’nda incelemelerde bulunuldu. Sorasında canlı televizyon programlarına katılan Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Fahrettin Yokuş, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonun 1 Mayıs’ın anlamı, önemi ve neden Eskişehir’de kutlanacağını, çalışma hayatındaki sorunlar, kamu çalışanlarının iş güvencesi, Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri, mülakatla memur alımı ve görevde yükselme konularında açıklamalarda bulundu. Yokuş, tüm Eskişehirlileri ve kamu çalışanlarını yürüyüş ve miting için Atatürk Bulvarı ve Odunpazarı Meydanına davet etti.
Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Sayın Fahrettin Yokuş ve beraberindeki heyet akşam ise,  Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilciliği tarafından Öğretmenevinde düzenlenen Eskişehir İl İstişare Toplantısına katıldı. Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların Şube ve Temsilciliklerinin Yönetim Denetim Disiplin Kurulu ve Kadın Komisyonu Üyeleri ve İş Yeri Temsilcilerinin katıldığı toplantıda katılımcıların hep birlikte saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşımızı okumasının ardından söz alan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Haydar Urfalı, konukları ve katılımcıları selamlayarak 1 Mayıs yürüyüşü ve mitingiyle ilgili bilgiler verdi.
İstişare toplantısı, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Fahrettin Yokuş’un konuşmasıyla sürdü. Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "Gün Türkiye Kamu-Sen'li olma günüdür. Hakkı tutup kaldıranlara, hiçbir baskıya boyun eğmeyenlere teşekkür ederiz. Emek ve hak mücadelemiz devam edecektir. Yaşadığımız toplumda başı dik gezenler olarak biliniriz biz. Bize Türkiye sevdalıları derler. Eğilmeden bükülmeden hak arayanlar olarak bilinir bizim sendika ve konfederasyonumuz.  Her devrin adamı pek çoktur ülkemizde, ancak her devirde adam gibi adam olanlar oldukça azdır.  Adam olanların her biri toplumun içinde kutup yıldızı gibi fark edilirler. Onlara Türkiye sevdalısı Türkiye Kamusenliler denir. Şimdi Türkiye Kamu -Sen'li̇ olmanın tam zamanıdır” dedi.
Yokuş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Gün safları sıklaştırma günüdür. Gün ilkeli duruşumuzu sürdürme günüdür. Gün Türk Memurunu ‘sendikamsı yapının’ pençesinden ve zulmünden kurtarma günüdür. Haydi Türkiye sevdalıları gün bu gündür. 1 Mayıs, ülkede kargaşa, terör yaratma günü değil, çalışma hayatının tüm problemlerinin gündeme geldiği bir gün olarak kutlanmalıdır. Kadrosuz, güvencesiz çalışmanın, neredeyse, asıl istihdam biçimi haline getirilmek istendiği, işsizliğin yüzde 13'e yükseldiği, gelir dağılımı adaletinin sağlanamadığı, yandaş kadrolar oluşturmak için her türlü gayri ahlaki ve hukuki mevzuatın çıkarıldığı ülkemizde, bu uygulamalara sessiz kalınamaz. Türkiye Kamu-Sen, 1 Mayıs'ı adına uygun olarak kutlama azim ve kararındadır. Saygıdeğer Eskişehirlileri ve tüm kamu çalışanlarını anlam ve önemine uygun şekilde bir bayram ve şenlik havasında kutlamak üzere 1 Mayıs'ta, Eskişehir Odunpazarı Meydanına bekliyoruz.”
Konuşmaların tamamlanmasının ardından fotoğraf çekimiyle süren toplantı sona erdi.
 

 
Editör: TE Bilişim