Odunpazarı Belediyesi tarafından, Vadişehir Mahallesi’nde, içinde Vadişehir Halk Merkezi, Vadişehir Mahalle Meclisi ve Vadişehir Muhtarlığını içinde barındıran Halk Merkezi açılışı yapıldı.

Açılışa, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Milletvekilleri Prof. Dr. Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel ve CHP İl Başkanı Sinan Özkar ile partililer ve halk katıldı.

Açılış öncesi konuşan Vadişehir Mahalle Meclisi Başkanı Mustafa Demiral, herkesi selamlayarak başladığı konuşmasında, binanın imkânsızlıklar içerisinde, gönüllülük esasına dayalı çalışmayla yapıldığını belirterek Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Kültür Merkezi ile ilgili bilgi vererek binanın on dönümlük alan üzerinde kurulduğunu, bir odasının Muhtarlığa diğer odalarının mahalle meclisinin denetiminde kurs merkezleri ve toplantı odaları olarak kurgulandığını ifade eden Kurt, kültür merkezinin tamamıyla kendi işçileri ve mühendisleri tarafından oluşturulduğunu kaydetti. Binada 1500 civarında kitap bulunduğunu anlatan Kurt, kitap sayısının daha da arttırılacağını sözlerine ekledi.

HER ŞEY GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE TARTIŞILMALIDIR

Halk merkezleriyle katılımcı demokrasinin örneklerinin ortaya konulduğunu aktaran Kurt, “Halk merkezinin temel unsuru mahalle meclisidir. Bu kapsamda mahalledeki bütün sorunlar mahalle meclisince gönüllülük esasına göre tartışılmalı, konuşulmalı ve duymayan herkese duyurulmalıdır” dedi.

YENİ HALK MERKEZLERİ AÇILACAK

Başkan Kurt, dört tane daha halk merkezi inşa edildiğini belirterek yaz ayı itibariyle toplamda on tane halk merkezinin olacağı müjdesini verdi.

Editör: TE Bilişim