Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Av. Cemal Okan Yüksel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yüksel; “Cumhuriyeti coşkuyla kutlayacağız” dedi


CHP’li milletvekili yaptığı açıklamada; “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye için en büyük ve en anlamlı bayramdır. Yasaklanamaz, engellenemez, ötelenemez.” dedi ve ekledi; “Demokrasi, özgürlük ve eşitlik için mücadele edeceğiz, Cumhuriyet’i yarınlara taşıyacağız. Aydınlık yarınlara.”


Yüksel sözlerini şu şekilde sürdürdü: “29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet; bugün ağır ve alçak tehditlerin hedefinde, kara zihniyetin saldırısı altındadır. Bu zihniyet; demokrasi ve özgürlükten şikayet eden, laiklikten iğrenen bir zihniyet. Demokrasi, özgürlük ve laiklikten nefret eden bu zihniyet unutmuştur ki; Cumhuriyet değerleri sayesinde varolmuşlardır. Halkı bölmek için Cumhuriyetimizin tüm değerlerine saldırıyı marifet bilen bu zihniyet; ülkemize karabasan gibi çökmüştür. Özgürlüğü, bağımsızlığı ve insanca yaşama onuru için, laiklik için, Cumhuriyet için nice şehitler vermiş, nice mücadeleler etmiş bu halk; kara zihniyetin ve kara politikanın kurbanı olmayacak. Cumhuriyete inanmış ve değerlerini benimsemiş bireyler olarak, bu mirasa sahip çıkacak, yarınlara taşıyacağız. Her 29 Ekim olduğu gibi bugün de; yasaklara ve engellemelere aldırmadan Cumhuriyetimizi coşkuyla kutlayacağız.”
 
Editör: TE Bilişim