Haber Kaynağı: Manşet Gazetesi
Haber: Tuğba Koçal
Şehrin gürültüsünden uzak, doğa ile iç içe huzurlu bir konaklama yapmak isteyenler için Eskişehir Sarar Boutique Hotel misafirlerini bekliyor. Butik otel ile ilgili olarak gerçekleştirdiğimiz söyleşide, Otel Müdürü Ali Madanoğlu, oteli sakin ve huzurlu bir konaklama ile ön plana çıkması nedeniyle ‘gizli bir tesis’ ifadelerini kullandı.
“Doğayı keşfedin, sakin bir atmosferde sonsuz huzuru yaşayın” sloganıyla hizmet veren Sarar Boutique & Apart Hotel, hem şehir merkezine yakın hem de şehir gürültüsünden uzak ve doğa ile iç içe yapısıyla ön plana çıkıyor. Onlarca ağaç içindeki konumu Sarar Boutique & Apart Hotel, misafirlerine şehir hayatının temposundan uzaklaştırarak temiz havada, huzurlu bir konaklama imkanı sunuyor. Sarar Boutique & Apart Hotel, Eskişehir’de bu özelliklerle hizmet veren tek otel olması ile gizli bir bahçe, gizli bir cennet gibi…
Sarar Boutique & Apart Hotel’in kuruluşu nasıl ve ne zaman oldu?
Burası Sümer Bank’ın Basma Fabrikasıydı. Özelleşince burayı SARAR alıyor, kendi basma fabrikasını kuruyor. Şu an bulunduğumuz otel o yıllarda Sümer Bank’ın lokaliymiş. Gelen misafirler, müdürler bu binayı lokal olarak kullanıyormuş. Özelleştikten sonra SARAR burayı otele çeviriyor. İlk başta SARAR’ın misafirhanesi olarak kullanılıyor. SARAR’ın müdürleri, misafirleri burada konaklıyor. Gelen taleplerle, 2005- 2006 yıllarında dışarıdan gelen konuklara da konaklama imkanı sunuluyor. Yaklaşık 10 yıldır bu tesis tam manasıyla bir otel olarak hizmet veriyor.
Sarar Boutique & Apart Hotel’i bize kısaca tanıtır mısınız?
Otelimiz iki bölümden oluşuyor. Butik otel kısmımızda 27 odamız var. 54 kişi kapasiteli bir butik otel. Bu kapasite 60’a kadar çıkabiliyor. İkinci bölümümüz 4 ayrı bloktan oluşmakta. Onların farkı 1+1 şeklinde 35 m2 ve 55 m2 büyüklüğünde odalardan oluşuyor olması. Bu şekilde de 64 tane odamız var. İki bölümde toplam 91 odamız mevcut. Aynı anda 200 kişiyi misafir edebiliyoruz. toplamda tesisimizde 10 jakuzili aile odamız, 15 standart odamız ve 2 adet jakuzili suit odamız, 20 adet 1+1 double yataklı apart odamız, 20 adet ise 1+1 twin yataklı apart oda şeklinde toplam 67 odamız bulunuyor.
Bazı grup yemekleri toplantı grupları ve düğün organizasyonları için kahvaltı salonumuzu kullanıyoruz. Kahvaltı salonumuzun bahçe kısmında 300 kişiye kadar bu tarz organizasyonlar yapabiliyoruz.
GİZLİ VE HUZURLU BİR TESİS
Otelin farkı ve öne çıkan özellikleri nedir?
Sarar Boutique & Apart Hotel, gizli bir tesis diyebilirim. Eskişehirliler dahi burayı çok fazla bilmiyorlar. Ağaçlarla çevrili bir alan. Çoğu insan burada fabrika olduğunu biliyor ama böyle bir butik otelin olduğunu bilmiyorlar. Biz reklam ile çok fazla bir kalabalık yaratmak, bu sakinliği bozmak istemiyoruz. Sadece burayı bilen, kulaktan kulağa tavsiyelerle gelen kişiler bizim için daha önemli. Buraya gelen mutlaka tekrar geliyor, çevresine tavsiyede bulunuyor. Şehrin içinde bir orman havası olması nedeniyle ortam gerçekten dinlendirici ve huzurlu geliyor insanlara.
Otel çevresinde herhangi bir gürültü, hava kirliliği yok. Temiz bir havaya sahip burası. Şehir merkezinden buraya geldiğinizde sanki başka bir şehre gelmişsiniz gibi hava temizliği fark ediliyor. Doğa ile iç içe oluşumuz, sessiz ve huzurlu bir ortamda olmamız, hem şehir merkezine çok yakın hem de şehir merkezinden çok uzakta bir ormanın içinde konaklıyor hissi veren bir ortama sahibiz. 70- 80 yıllık yüzlerce çam ağacının içinde tertemiz bir havaya sahip otelimiz, sabahları kuş sesleri eşliğinde uyanacağınız bir bölgede oda-kahvaltı sistemiyle çalışıyor. 24 saat güvelik altında olan bir tesis. İki girişimizde de güvenliğimiz var.
Ayrıca biz burada SARAR kimliği altında çalışıyoruz. SARAR kalitesi ile hizmet veriyoruz. Odalarımızda kullanılan ev tekstil ürünlerinin hepsi SAREV ürünü. Kalitemiz burada ön plana çıkıyor.
Müşteri portföyünüz nedir?
Daha çok ailelerin, üst düzey yöneticilerin tercih ettiği bir tesisiz. Eskişehir’e gelen iş adamlarının, akademisyenlerin, rahatlık ve kafa dinleme amacıyla gelen kişilerin tercihi oluyoruz.
Otelin doluluk oranı hakkında bilgi verir misiniz?
Doluluk oranımız çok güzeldi. Fakat 3 yıl içinde otel sayılarında yüzde 100’lük bir artış yaşandı. Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri ile Eskişehir’e çok fazla gelen oldu. Bu sefer oteller yetersiz kaldı. O süreçte bu işle ilgilenen kişilere Eskişehir’de otel kurma fikri cazip geldi. 35 civarında kayıtlı otel vardı, şu anda 67 kayıtlı otel var. Hala daha açılacak oteller de var. Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerinin azalması ile şehre gelen turist sayısı normale döndü. Her zaman gelen normal potansiyel sayı var artık. Ama otel sayısı ikiye katlanınca her otelin misafir sayısı azaldı.
 
Otelcilik alanında SARAR’ın diğer çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?
SARAR olarak şehir merkezinde de bir otel yapıyoruz. Kızılcıklı Caddesinde yeni otelimizin inşası sürüyor. Kaba inşaatı bitti, iç kısımlara başlandı. 1 buçuk- 2 yıl içinde o otelimiz de açılacak. Orası da 60 odalı bir butik otel olacak. Ayrıca İstanbul’da Beylikdüzü’nde TÜYAP’ın tam karşısında 5 yıldızlı bir otel yapıyoruz.
 
Son olarak ne eklemek istersiniz?
SARAR bünyesinde otelcilik hızlı bir şekilde ilerliyor. Mevcut otelimiz dışında bahsettiğim iki otel inşaatı devam ediyor. SARAR hizmet sektöründe de ilerliyor. Hizmet sektöründe ilk göz ağrısı da burası. İnşallah bundan sonrası çok daha iyi olacak, misafirlerimize daha iyi imkanlar sunacağız.
 
Sarar Boutique & Apart Hotel’in konumu nedir?
Konum olarak, Eskişehir Enveriye tren istasyonuna 1 kilometre, Eskişehir tren istasyonuna ise 6 kilometre mesafede. Otelden Anadolu Üniversitesi’ne ve otobüs terminaline ulaşım ise 10 dakika.

 























 
Editör: TE Bilişim