Eskişehir’de ‘İşaret Dili’ eğitimini tamamlayan 21 sağlık personeline sertifikaları törenle verildi.
İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan proje kapsamında işitme engelli vatandaşların sağlık alanındaki personelle iletişimini sağlamak amacıyla ’işaret dili’ eğitimi verildi. 13 hafta süresince İşitme Dili Usta Öğreticisi Mahmut Küçük tarafından eğitim alan 21 personel, programın tamamlanması ile sertifika almaya hak kazandı.
Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde düzenlenen törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, eğitimlerin verimli olduğunu ve beklenenden daha güzel sonuçlar aldıklarını söyledi. Dr. Mumcu, “İl Sağlık Müdürlüğü olarak engelli vatandaşlarımızın önlerindeki engeli kaldırmak istiyoruz. Bir de biz engel olmayalım diyoruz. Bu eğitimlere de devam etmek istiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne de teşekkür ediyoruz” dedi.
İşitme Dili Usta Öğreticisi Mahmut Küçük ise, eğitimlerin devam edeceğini kaydederek, “Eğitimlerde gönüllülük öneliydi ama buraya gönülsüz gelenler de ikinci haftadan sonra gönüllü olmaya başladılar. Eğitimlerin bitmemesini isteyen arkadaşlarımız oldu. Bu bir başlangıçtır, bundan sonra da eğitimlerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, İşaret Dili Usta Öğreticisi Mahmut Küçük’e fidan dikim belgesi takdim etti.
Editör: TE Bilişim