AK Parti İl Sosyal İşler Başkanlığının sivil toplum kuruluşları ve sosyal yardımlaşma kurumlarına yönelik yaptığı ziyaretlerini Kanserle Yaşam Kültür Sanat Eğitim Sağlık Derneği ile sürdürdü.

  Kanserle Yaşam Kültür Sanat Eğitim Sağlık Derneği Başkanı İnci Ulucan, çok zor şartlar altında çalıştıklarını, kendi yağlarıyla kavrulduklarını belirterek özellikle 3 belediyenin yanlarında olmamalarına tepki göstererek, “Sağ olsunlar üç belediye de hiç birisi yanımızda yok. Büyükerşen hala randevu verecek de görüşeceğiz. Hiç biri yanımızda değil” diye  sitemde bulundu.

Derneğin kuruluş amacından sözeden  Ulucan, “Biz dernek olarak teşhise göre kanser hastalarımızı yönlendirip tedavi süreci boyunca kendilerine de destek olmaya çalışıyoruz. Doktorlarla iletişim kurmalarını sağlıyoruz. Maddi sıkıntı çeken hastalarımız mevcut. Bu kişilere biz maddi imkanlarda sağlamaya çalışıyoruz. Bu çok zordur.Derneğimiz bu vatandaşlarımız için kapı kapı dolaşıyor.Üzülerek söylemeliyim ki Derneğimize gelip de size bağışta bulunalım diyende olmuyor. Çok zor şartlarda bir dernek binası yerini alabildik” dedi.

Kanser hastalığını ırk, dil, din mezhep ve siyasi görüş dinlemeden aniden ortaya çıkabileceğine işaret eden Ulucan, şunları kaydetti: “ Biz kendi kendimize yardımcı oluyoruz. Kendi yağımızla kavruluyoruz. Bizim herkese kapımız açık. Bu hastalığın yaş sınırı yoktur. Kanser hastalığında erken tanı çok önemlidir. Bilinçli olmak gerekiyor ,kendimde kanserim. Yeni doğmuş bir çocuk dahi bu hastalığa yakalanabiliyor. Doktora normal kontrol için gidersin bir de bakmışsın bu hastalık ortaya çıkıvermiş. Devletimizin bu konuda bize biraz daha fazla destek vermesini istiyoruz. 16-17 Mayıs tarihinde Valilik Meydanında Birlikte Yaşam Festivali düzenledik. Bu festivale de yine yerel yönetimlerden destek göremedik. Her şeyini biz karşıladık.”

AK Parti İl Sosyal İşler Başkanı Ahmet Alsat, yönetim Kurulu üyeleri; Özlem Yalçın ve Nezihe Abaza, sorunları  birlikte çözüm üretebilecek projeler hazırlayacaklarını ve bunların faaliyete geçmesi içinde gereken çalışmalara başlayacaklarını kaydetti. Alsat,  Ak Parti Sosyal işler olarak  kanserle mücadele eden vatandaşlara da her zaman yardımcı olacaklarını söyledi.  

Editör: TE Bilişim