Eskişehir Tabip Odası’nda yıllarca lokal olarak kullanılan bölüm yeniden düzenlenip ‘Ata Soyer Salonu’ adı altında 18 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 14.00’de açıldı.

Açılışa Dr Ata Soyer’in anne ve babası Sıdıka-Mustafa Soyer, kız kardeşi ve halasının katıldı. Kurdelayı anne ve baba kesersen Soyer’in yakınları gözyaşlarını tutamadı. Panel öncesi Ata Soyer ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Daha sonra duygusal bir konuşma yapan Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz,  “Salona adının verilmesi konusunda yönetim kurulu arasında hiçbir tartışma olmadı çünkü herkesin aklına gelen tek isim Ata Soyer oldu. Ata Soyer, halk hekimiydi, örgütçüydü. Herkesi bünyesine katmıştı, herkesten haberi vardı. Ata Soyer örgütü içine alan bir isimdi. İyi ki tanıdık, iyi yoldaşımız, hocamız oldun” dedi.

Ata Soyer ile ilgili kitaplar, öyküler, şiirler ve şarkılar söylendiğini belirten Dr. Yılmaz, TTB yöneticisinin dışında Soyer’in SES’in kurucularından birisi olduğunu sözlerine ekledi.  SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu’da yaptığı kısa konuşmada, her sağlık emekçisinin Ata Soyer gibi olmak istediğini söyledi.

TTB Merkez Konsey üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’ın yönettiği panelde; Dr. Zeki Gül Toplumsal Barışı, Dr. Ali Çerkesoğlu, Gezi ve Sağlığın Siyaseti, Dr. Güray Kılıç’da Sağlıkta Dönüşüm Ne konusunu anlattı.

Editör: TE Bilişim