Emekli Meslek Lisesi Öğretmeni Orhan Sayın geçirdiği felç sonrasında Fizyomer’de gördüğü tedavi ile 1 ayda yeniden hareket etmeye, yürümeye başladı.
 
 Akşam işyerinde çalışırken bir evrak imzalayacakken kalemi tutamadığını ve elinden kalemin düştüğünü anlatan Sayın, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Önce bunu önemsemedim ama bir gariplik olduğunu hissettim, sonra eve gittim. Gece bir özel hastaneye gittik,  dil altı hapı verdiler çok üzerinde durmadılar, hastaneden çıkarken kapıda felç geçirdim. Ertesi gün özel bir doktora gittim, hemen Fizyomer’e gitmemizi söyledi. Fizyomer’in kapısından içeri girdiğim ilk andan itibaren Dr. Türkan Tünerir hanım, fizyoterapistler ve tüm çalışanlar benimle çok ilgilendi. Dr. Türkan Tünerir, beni muayene ettikten sonra düzenli ve sürekli tedavi ile iyileşebileceğimi söylediğinde rahat bir nefes aldım. Sonrasında Fizyomer Terapia Tıbbi Direktörü Dr. Tünerir’in belirlediği program çerçevesinde hemen müdahale edilerek, fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulanmaya başlandı. Sonrasında iş uğraş terapisi ve hidroterapi ile tedavim devam etti. Buraya tekerlekli sandalye ile geldim, vücudumun sağ tarafı felç olmuştu, omuzlarımdan aşağısını ellerimi, kollarımı bacaklarımı ve ayaklarımı gövdemi hareket ettiremiyordum. 1 ay sonrasında şimdi, kimsenin yardımı olmadan yürüyor, hareket edebiliyorum, Fizyomer’e çok teşekkür ediyorum.”
 
 CESARET VERDİLER
 
 Emekli olduktan sonra bir sürücü kursu açtığını ifade eden Orhan Sayın yoğun iş temposu ve stres sonucunda hastalandığını söyledi. Sayın, “Çok sinirli ve titiz bir insanım yanımda birçok insan çalışıyor, her işin doğru temiz ve zamanında yapılmasını isterim. Böyle olunca en ufak bir hata gerilmeme, stres yaşamama neden oluyordu, sanırım vücudum bunu artık kaldıramadı ve felç geçirdim” şeklinde konuştu. Felç geçirmesinin ardından 1 ay süresince Fizyomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde önce fizik tedavi gördüğünü aktaran Orhan Sayın, tedavi sürecini şöyle özetledi: “Fizik tedavinin yanı sıra; iş ve uğraş terapisi, havuzda hidroterapi de gördüm. Tedavim boyunca; tutmayan kaslarımı geliştirmeye çalıştılar; parmak bilek, dirsek, omuz, bacak, ayak, taban altı, topuklar nerede tutmayan bir kas varsa oraya yoğunlaşıp, onu açmaya ve çalıştırmaya çalıştılar. Burada verilen profesyonel hizmetin yanı sıra, doktorum Dr. Tünerir ve fizyoterapistler bana çok cesaret verdi, önce onlar beni iyileşeceğime inandırdı. Güler yüzleri ile uzun saatler boyunca egzersizlerimi özenle sürdürdüler. Eşim Hikmet Sayın da evde tüm hareketleri yapmama yardım ediyor, onlara ve eşime minnettarım. 1 ay sonrasında önce walker ile yürümeye başladım, şimdi ise ellerimi açıp kapıyorum, ayakta duruyorum, hiçbir şey kullanmadan yürüyorum kısa bir süre sonra araç bile kullanabileceğim, Allah’a çok şükür. Tedaviye tamamen iyileşene kadar devam edeceğim.”
 
 
Editör: TE Bilişim