ESKİŞEHİR (İHA) - Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Sağlık-Sen) Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen Torba Kanundaki memura enflasyon farkı ödemesi maddesinin mutlak suretle kabul edilmesi gerektiği belirtti.
Kararman, yaptığı basın açıklamasında, TBMM gündeminde bulunan Torba Kanun çalışmalarında memurlara ve emeklilere 2014 yılı için enflasyon farkı verilmesinin zorunlu hale geldiği belirtildi. Mecliste görüşülen Torba Kanun’da memura enflasyon farkı ödemesi maddesinin mutlak suretle kabul edilmesi gerektiğini belirtilen açıklamada, "Kamu görevlilerinin toplu sözleşmede uğratıldığı zarar, enflasyon farkı verilerek giderilmelidir.Türk Sağlık-Sen olarak, hazırlanan bütün kanun tasarılarında, memurlara 2014 yılı enflasyon farkı verilmesi için, her platformda mücadele etmeye devam edeceğiz. Yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı bin 956 TL, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 3 bin 979 TL olarak belirlenmiştir" dedi.
Memur-Sen'in imzadığı toplu sözleşme sonucunda kabul edilen seyyanen zammın memuru mağdur ettiği belirtilen Hüseyin Kararman, açıklamada daha sonra şunları belirtti.
"Tarihi başarı olarak nitelendirilen toplu sözleşme, enflasyon farkı dahi içermeyen hayal kırıklığından ibarettir. Yangından mal kaçırırcasına ve diğer bütün zamlardan feragat ederek, iki günde imzalanan 123 TL’lik seyyanen zam nedeniyle, memurlar ilk defa Temmuz ayında zammı alamamıştır. 2014 yılı ilk altı aylık enflasyon oranı yüzde 5,7 olarak açıklanmıştır. Resmi rakamlardan açıkça görüldüğü üzere memur 2014 yılının başından itibaren ciddi bir ekonomik kayba sürüklenmeye devam etmektedir. Eğer Hükümetin ilk teklifi olan 3+3’lük zam bile kabul edilmiş olsaydı, memur maaşlarına enflasyon farkıyla birlikte ortalama aylık 100TL daha fazla artış gelecekti. Bununla birlikte gerçek anlamda pazarlık yapılmış olsaydı, bu yıl için 4+4 veya 5+5 zam almak mümkündü. 123 TL’lik komik zam aylar öncesinden eriyip gitmiştir. Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu ve ekibi, toplu görüşme masasında memuru satmıştır. Bu nedenle TBMM gündeminde bulunan Torba Kanun çalışmalarında memurlara ve emeklilere 2014 yılı için enflasyon farkı verilmesi zorunlu hale gelmiştir. Mecliste görüşülen Torba Kanun’da memura enflasyon farkı ödemesi maddesi mutlak suretle kabul edilmelidir. Mübarek Ramazan ayında bulunduğumuz bugünlerde; kamu görevlilerinin toplu sözleşmede uğratıldığı zarar, enflasyon farkı verilerek giderilmelidir. Türk Sağlık-Sen olarak, hazırlanan bütün kanun tasarılarında, memurlara 2014 yılı enflasyon farkı verilmesi için, her platformda mücadele etmeye devam edeceğiz."
Editör: TE Bilişim