Uzun süredir karın ağrısı ve bulantı şikayetleri ile hastaneye başvuran bir bayan hastanın safra kesesinden, yapılan operasyonla 300’e yakın taş çıkarıldı. 
  Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar’ın gerçekleştirdiği operasyon neticesinde sağlığına kavuşan A.M.’nin, ilk önce ultrasonla safra kesesi gözlendi. Safra kesesinin tamamen taşla dolu olduğunun görülmesi üzerine, Laporoskopik Kolesistektomi adı verilen operasyonla hastanın taşlardan kurtulması sağlandı. Operasyonu gerçekleştiren Opr. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar, safra kesesi taşı ile ilgili, "Eğer safra taşı safra kanalı dediğimiz yola düşerse sarılık yapabiliyor. En korkulan ihtimalde safra taşının pankreas bezini iltihaplandırmasıdır. Pankreas bezi iltihaplandığı zaman durum çok karışıyor ve ölümcül bir hal alabiliyor. Oysaki basit bir safra taşını kolaylıkla çözebiliyoruz. Tanı koymak çok basit. Bir ultrasonla tanı rahatlıkla konulabiliyor. Yalnız ultrasonun aç karnına yapılması gerekir ki; böyle olmazsa safra kesesi kasıldığı için tanı konulamaz. Burada taşın boyutu önemlidir. Çok büyük taşlar uzun yıllar kaldığında kanserleşmeye kadar gidebilir. O yüzden dikkatli olmak gerekir. İkinci dikkat edilmesi gereken konu da, küçük taşların safra kanalına düşme, sarılık yapma ihtimalidir. O yüzden ultrason bize her şeyi söylüyor. Eğer taş kanala düşerse işin şekli değişiyor. O zaman o safra kesesindeki taşın ağızdan girilen bir hortumla safra kanalından alınması gerekiyor'' dedi.
Opr. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar konuşmalarına şu şekilde devam etti;
''Bu hastalığın tek tedavi yöntemi ameliyattır. Çünkü böbrek taşı gibi, eritme yöntemi yoktur. Bunun için de kapalı ve açık ameliyat vardır. Şu an dünyada kabul gören kapalı ameliyattır. Karın üzerinden açılan en büyüğü 1 cm olan 3 adet delikten, yada bazen hasta isterse, bu ameliyatı göbeğin içinden açtığımız tek bir delikten de yapabiliyoruz. Böylece hiçbir ameliyat izi kalmadan da hastalar ameliyat olabiliyor.Operasyonu sabah yaptığımızda hastayı aynı gün içinde evine yollayabiliyoruz. En fazla bir gün yatıyor. O yüzden mutlaka doktordan, kapalı yani laporoskopik ameliyat istenmesini tavsiye ederim'' dedi.
Editör: TE Bilişim