Eskişehir Tabipler Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’u ziyaret etti.

Sağlık çalışanlarının sorunlarının masaya yatırıldığı ziyarette 2015 yılında sağlık için ayrılan bütçede değerlendirildi.

EĞİTİM VE SAĞLIKTA CEPTEN ÖDEMELER ARTACAK

Ziyarette yaptığı konuşmada 2015 yılı bütçesinde sağlık ve eğitimde cepten ödemelerin artacağına dikkat çeken Başkan Kurt: “ Bütçeden yapılacak harcamaların hangi alanlara ne kadar aktarılacağının ve finansmanının nasıl sağlanacağının belirlendiği bütçe hazırlık sürecinde. Bütçe gelir ve harcamaların asıl muhatabı olan halk kesimleri, sendikalar, emek ve meslek örgütleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da bütçe sürecinin dışında bırakıldı ve adeta yok sayıldı” dedi.

2015 BÜTÇESİ HALK İÇİN HAZIRLANMADI

“Bütçe gelirlerinin en önemli kaynağını oluşturan, başta ücretli emekçiler olmak üzere, halkın büyük bir bölümünün TBMM’de görüşülen 2015 bütçe harcamalarına ilişkin taleplerinin hiç dikkate alınmaması 2015 bütçesinin kimin için hazırlandığını açıkça gösteriyor” diyen Başkan Kurt: “Taşeronlaştırmanın kural haline geldiği, güvencesiz istihdam biçimlerinin yaygınlaştığı bir ortamda hazırlanan 2015 bütçe tasarısının halk için hazırlandığını söylemek mümkün değil” ifadelerine yer verdi.

 

Editör: TE Bilişim