Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Hamdi Salim Uzunoğlu, 28 Şusat’ın Milli iradeyi susturmak isteyen darbeciler ve çıkar çevrelerince ülkeye, devlete, halkın iradesine ve Türk milletine yapımlaş alçakça bir müdahale olduğunu söyledi.
28 Şubatı yapan darbeci zihniyetin ülkeye ve milli iradeye büyük yaralar açtığını öne süren Uzunoğlu, “28 Şubat darbesinde binlerce insanımız işini kaybetmiş, cezaevlerine düşmüştür. halen, şu anda dahi cezaevlerinde 28 şubat mağduru 600 kişinin bulunduğu söylenmektedir.!  Bu kişilerin durumlarıyla adaletin ve hükümetin acilen ilgilenmesi gerekmektedir.
28 Şubat Büyük Birlik Partisi iktidarına karşı yapılmamıştır lakin, Büyük Birlik Partisi iktidar partisiymiş gibi net ve sert karşı tavır sergilemiş, darbeye ve darbecilere boyun eğmemiş, darbeye karşı, Devletin, Milletin ve hükümetin yanında yer almıştır” dedi.
Darbelerin hiçbir meşrutiyeti olmadığını kaydeden Uzunoğlu şunları söyledi:
“Bu nedenle, bizim yıllardır dile getirdiğimiz idam yasası gelmeli, teröristlere, çocuk tecavüzcülerine ve darbecilere idam uygulanmalıdır.  Tüm darbeciler ve 28 Şubatın aktörlerinin tamamı da mutlaka gereken cezalara çarptırılmalıdır.
Yeni Anayasa ile , darbenin önü tamamen kesilmeli, idam yasası gelmeli, siyasi partiler desteklenmeli ve demokrasinin önü iyice açılmalıdır. Bir kez daha 28 şubat darbesini lanetliyoruz. Milli iradeye Demokrasiye destek verdiğimizi belirtiyoruz."
 
 
 
Editör: TE Bilişim