Haber: Tuğba Koçal
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü Esgazete’ye özel açıklamalarda bulundu.
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, hükümetin Eskişehir’e özel bir ilgi göstererek yatırımlar yaptığını söyledi. Ünlü, AK Parti’nin Eskişehir’de 4. belediye gibi çalıştığını söyledi. Ünlü, şehrin belediyecilik anlamında yeni bir döneme ihtiyacı olduğunun ise altını çizdi.
Eskişehir’e yapılan ve yapılmakta olan yatırımlar hakkında konuşan Ünlü, “Eskişehir’e yaptığımız yatırımlara bakıldığında 4. belediye gibi çalıştığımız görülüyor. Eskişehir’de bir büyükşehir belediyesi gibi çalışıyoruz. Hem 4. belediye gibi belediye hizmetlerini sağlıyoruz hem de devlet yatırımlarını yoğun bir şekilde şehre getiriyoruz. Yapılan çevre yolu ve köprülü kavşaklar, tren yolunun yeraltına alınması ve üzerine yaptığımız rekreasyon alanı, bu yıl tamamlanmasını beklediğimiz Yunusemre Devlet Hastanesi, inşaatı devam eden şehir hastanesi, stadyum, URAYSİM projesi gibi pek çok yatırımı Eskişehir’e kazandırdık. Devam eden yatırımlarımızın bir an evvel tamamlanmasını hizmete sunulmasını bekliyoruz. Bunun dışında yeni yatırımlarımız da var. Sarıcakaya yolu devam ediyor. Kuzey çevre yolu projesi tamamlandı” dedi.
“HÜKÜMET ESKİŞEHİR’E ÖZEL İLGİ GÖSTERİYOR”
“Hükümet yaptığı hizmetlerle Eskişehir’e çok özel bir ilgi gösteriyor” diyen Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehirleri karşılaştırmak lazım. Hangi şehre hangi yatırımlar gidiyor bakmak lazım. Tekirdağ’da bir tane üniversite hastanesi var. Sadece o hastane ile sağlık sistemi devam ediyor. Buraya baktığımızda 720 yataklı Yunusemre Devlet Hastanesi var. Bin 81 yataklı şehir hastanesi yapılıyor. Bu hastaneler sadece Eskişehir’e değil bölgeye hitap etmeye başladı. Bunlar özel yatırımlar. Birçok şehre stadyum yapıldı ama Eskişehir’e yapılan stadyumda Türkiye’de olmayan bir sistem işledi. Diğer şehirlerde belediyeler stadın yapımını üstlendi, üstlenmeyen şehirlerde TOKİ stadyum karşılığında şehirde bir yer aldı. O yer karşılığında stadyumu yaptı. Ama burada şehirden hiçbir arazi ve para çıkmadı. Eski stadyumun yeri de meydan olarak şehre bırakıldı. Bu Eskişehir’e özel bir yatırımdır. Eskişehir’imize bundan sonra da hükümetin özel çabası ve yatırımları devam edecek. Bununla ilgili bizim de özel çabamız var. Bu yatırımlar yapılıyor ama bunlar yapılırken belediyelerle yaşadığımız sıkıntılar var. Belediyelerin bu yatırımların hızlı bitmesi konusunda ciddi manada ayak sürümeleri var. Bu nedenle de şehrin yeni döneme geçmesine ihtiyacı var.”
“BELEDİYEDE YENİ DÖNEM ŞART”
Ünlü, şehirde belediyecilik anlamında yeni bir dönemin gerekli olduğunu ifade ederek, “Belediye seçimleri şu an 2019 olarak görülüyor ama ne zaman yapılacaksa, bu seçimlerde artık şehirde yeni bir dönemin başlaması lazım. İktidar ile aynı olan bir belediyenin görev alarak şehrin artık kaliteli hizmetler alması ve sağlıklı bir şekilde gelişmesi lazım. Şehrin uçak teknolojisi ve demiryolları üzerinde yeni yatırımların şehre gelmesi, belediyenin bu yatırımlara alt yapı hazırlaması lazım. Belediyenin bu tür yatırımlara açık olması, bu tür yatırımların şehre gelebilmesi için daha iyi şekilde alt yapı oluşturması lazım. Şehrin bu şekilde büyüyüp gelişmesi ve refah düzeyinin arttırılması, istihdam alanlarının genişlemesi lazım. Çok açık şekliyle, bu şehrin ihtiyacı olan yerel yönetimlerde yeni bir yönetimin gelerek şehirde yeni bir dönemin açılması gerekiyor” dedi.
 KAVGADAN, ÇATIŞMADAN YANA DEĞİLİM
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Ünlü’ye yönelik övgü dolu sözlerini de yorumlayan Ünlü, “Yılmaz Büyükerşen benimle ilgili öyle bir ifadede bulunmuş. Ben kendisine teşekkür ederim” dedi. Ünlü konuyla ilgili konuşarak, “Ben göreve geldiğimden beri şehrimize yapılacak yatırımlarla ilgili hep olumlu görüş bildiriyorum. Olumlu kararlar verilmesini sağlıyorum. Bu şehir bizim şehrimiz. Bu şehre yapılacak yatırımların şehrimizdeki insanlara faydası var. Kavgadan, çatışmadan yana değilim. Şehrin menfaatine uygun olacak yatırımların her zaman yanında olduk. Böyle olmaya devam edeceğiz. O yüzden siyaseten karşı olmam gereken meseleler varsa bunun nedenini açıklıyorum. Yanlış karar verildiğinde, bunu  ifade ediyorum. Doğru karar varsa, şehrin menfaati söz konusuysa da bunun yanında oluyorum. Samimi davranmaya gayret ediyorum. Açık ve şeffaf konuşuyorum. Onlarında bunları gördüğünü düşünüyorum. Bize söylenmiş bu sözlerden dolayı kendilerine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
“EĞLENCELİ VE KEYİFLİ BİR SEÇİM KAMPANYASI İSTİYORUZ”
CHP Milletvekili Gaye Usluer’in kendisini ziyareti hakkında da yorum yapan Ünlü, “Gaye Hanım’ın nezaket ziyaretin dolayı teşekkür ediyorum. Biz şehirde hiçbir zaman gerginlikten, çatışmadan ve ayrışmadan yana değiliz. Referandum çalışmaları süresinde de şehirde bunu sürdürmeliyiz. Bu şehir bizim şehrimiz. Ben şehrin sokaklarında zaten her zaman dolaşıyorum, birçok insanı tanıyorum. Bu referandum çalışması da böyle eğlenceli şekilde, herkesle sohbet havasında, çay içerek, görüşemediğimiz insanlarla görüşme vesilesi olarak görerek yapıyoruz. Eğlenceli, keyifli bir kampanya yürütmek istiyoruz” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim