Eskişehir’de öğrencilerle bir araya gelen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, ‘Evet oyunu veren herkesle omuz omuza olmaktan çekince duymuyoruz” dedi.

AK Parti Eskişehir Gençlik Kolları davetlisi olarak öğrencilerle buluşan Genel Başkan Ecertaş, referandum hakkında konuştu. Öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlayan Melih Ecertaş, programda yaklaşık 2 saat durdu. Program sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ecertaş, özellikle 18-25 yaş arasındaki gençlerin programlara ilgi gösterdiğini söyledi. Aklı karışık olan gençlerin olduğuna dikkat çeken Ecertaş, “18-25 yaş arası gençlerde müthiş bir teveccüh var. Özellikle de bazen ciddi aklı karıştırılmış gençler, bu noktada şöyle sorular yönetiyorlar; ‘ben 19 yaşında fizik öğrencisiyim, benden milletvekili olur mu?’ diyor. Ben diyorum ki, kıymetli kardeşim, bir kişi en iyi kendisini tanır. Şuanda olmayabilir, ama 21 yaşına gelip okulu bitirdiğinde, iş hayatına girdiğinde, evlendiğinde, çocuk sahibi olduğunda, 23 yaşına geldiğinde yine yasak. 24’ine geldiğine geldiğinde yine yasak. Bütün tecrübeyi kazandın, yine yasak. 18-25 yaş arası 7.7 milyon gencin önünde yasak. Ayrıca bir boyut daha var, 19-20 yaşındasın yapamam diyorsun, saygılar duyuyorum. Ama tüm Türkiye’de 8 milyon gençten bahsediyoruz. Belki de bunlar arasında senin yaşıtın olup da, bugüne kadar kulüpler kurmuş, Türkiye’ye yaymış müthiş çalışmalar düzenlemiş, derslerinde başarılı birkaç dil bilen dünyayı bilen, böyle gençlerimizin için belki bir 21 yaşında Fatih Sultan Mehmet var. Ülkeyi yönetebilecek, ciddi anlamda yetenekli halde bunların olmadığını nereden biliyoruz. Niye böyle bir yasağa evet diyoruz. Evlenmek serbest, iş kurmak serbest, yurt dışında bir firma getirerek onun şubesini açmak serbest, fabrika, holding kurmak serbest, askere gitmek, şehit olmak serbest. Oy vermek tamam ama sen aday olamazsın kardeşim. Bu açıklamaları yaptıktan sonra zaten genç kardeşlerimiz ‘tamam görüşürüz, 2019 yılında adayınızım’ diyor. Saygılar sunuyorum, herhangi bir partiden aday olabilirsin. Bu nokta partimizin büyükleri düşünecekler, görüşecekler, halktan en büyük desteği alabileceği milletvekilleri adaylarını mutlaka göstereceklerdir diye düşünüyorum” dedi.

“Evet oyunu veren herkesle omuz omuza olmaktan çekince duymuyoruz”

Genel Başkan Melih Ecertaş, her partinin kendi kampanyasını yaptığına dikkat çekti. Bu noktada ‘Evet’ oyunu veren herkesle sahada yan yana omuz omuza olmaktan çekince duymayacaklarını ifade eden Ecertaş, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Geçtiğimiz hafta Ege Bölgesinde MHP’li bir belediye başkanımız kendisi özellikle programımıza destek verdi. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Bunlar gerçekten iyi bir çalışma. Bizim açımızdan da ülkenin geleceği için, AK Partinin geleceğini garanti altına almıyoruz, ülkenin geleceğini garanti altına alıyoruz. Yarın bu ülkede kim iktidar olursa olsun, güçlü bir iktidar olsun diye bunu yapıyoruz. Bu noktada, özelikle sahada güçlü Türkiye için bir daha koalisyonlara geçit vermeyecek olan, gençliğin tümünü bağrımıza basıyoruz. Hep beraber bu noktada ortak görüşü bu noktada savunuyoruz. İnşallah 16 Nisan akşamı hep birlikte güçlü Türkiye’ye evet diyeceğiz.”
Editör: TE Bilişim