Anayasa değişikliği paketi ile yapılacak referandumda BBP’nin ‘tavrını’ açıklamaması eleştirilerine Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Hamdi Salim Uzunoğlu, bu güne kadar referandumla ilgili kararı açıklanmamasının nedeninin teşkilatların tümünde istişarelerin henüz bitmemesi  olduğunu söyledi.
 “Evet” de, “Hayır” diyen de bu ülkenin vatandaşı her fikre saygı duyulması gerektiğini kaydeden BBP İl Başkanı Uzunoğlu, “Biz kuruluşumuzdan bugüne 1980 darbesinden sonra yapılan darbe anayasasının değişmesini kişi hak ve özgürlüklerinin, inançlarının terör ve istismara yol açmadan genişletilip geliştirilmesini bunları da kanunla güvence altına alınmasını savunduk ve savunuyoruz” dedi.
Değişecek anayasada öneri ve tavsiyelerini dile getiren Uzunoğlu şunları söyledi:
“Devletin milletin varlığının birliğinin, Üniter yapısının kesinlikle bozulmaması, kuvvetler ayrılığının korunması, denetlenebilirliğin artırılması daha kuvvetli hale getirilmesi, konuşulanın değil resmi Dilin Türkçe olmasından asla taviz verilmemesi, teröre bulaşmış bil fiil kanlı eylemlere bulaşmış veya yardım ve yataklık etmiş, bunun emrini vermiş kişilere, reşit olmayan küçük yaştaki kız çocuklarını tecavüz edip öldüren canilere, silahlı eylemde bulunan darbecilere idamın gelmesi, kamu kurum ve kuruluşlarında şuan kararnamelerle serbestliği sağlanan başörtüsünün kanunla korunmasıdır.
Yangından mal kaçırıcasına başkanlık sisteminin getirilmek istenmesi de oldukça rahatsız edicidir. Zira 15 senedir mevcut iktidar tek başına devletin bütün imkanlarını yetkisini kullanmaya muktedirdir.
Biz BBP Eskişehir İl yönetimimiz olarak; 5 Şubat 2017 Pazar günü saat 11.00 Den 17.00’e kadar parti binamızda Eskişehir il ve tüm ilçe teşkilatlarımız, tüm üyelerimizin katılımı ile sandık konularak temayül yoklaması yapılacaktır. Sandıktan çıkacak sonuç genel merkezimize iletilecektir.”
 
Editör: TE Bilişim