AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı Çevre ve Şehircilik Başkanı Yasemin Okur, Eskişehir’de çürük oldukları tespit edilip boşaltılan binaların belediyeler tarafından bir an önce yıkılması gerektiğini söyledi. 
Eskişehir’de tahliye edilen çürük ve yıkılmayı bekleyen binaların İstanbul Zeytinburnu’ndaki gibi üzücü bir şekilde kendiliğinden yıkılmasını beklenmemesi gerektiğini söyleyen AK Parti İl Başkan Yardımcısı Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Yasemin Okur, “İstanbul Zeytinburnu ilçesinde bulunan binanın daha önce tahliye edilmesine rağmen bir türlü yıkımı gerçekleştirilmemiş olup göçmesi sonucunda kaldırımdan geçen insanlar hayatlarını kaybetmişlerdir.İstanbul'da yaşanan bu elim olayın, metruk bina sayısı 600’ün üzerinde bulunan ilimizde de yaşanmaması için belediyelerimiz çalışma başlatmalılar” dedi.
Boşaltılmış binaların metruk alanlar oluşturduğunu da dile getiren Okur, “Bunların yanı sıra uyuşturucu ile mücadele de bu binaların biran önce yıkılması önem arz etmektedir. Bu konuda Belediyelerimizi göreve davet ediyoruz” diye konuştu.
 

 
Editör: TE Bilişim