Saadet Partisi Eskişehir İl Sekreteri Yaşar Şaylısoy, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde yapılan bombalı saldırıların dış güçlerin oynadığı oyunlar olduğunu söyleyen Şaylısoy, “Artık ülkemiz geçici tedbirlerle değil, bu kaos ortamından çıkmak için kararlı adımlar atmak zorundayız. Bizler terör konusunda mücadele için hükümetimizin yanındayız. Terör yoluyla ülkemize verilmek istenen mesajı yırtıp atma konusunda tüm desteğimizi sürdürüyoruz. Ancak olayları doğru okumak ve doğru çözüm yolları bulmak zorundayız” dedi.

Bunun için ülkenin birlik ve beraberliğini taçlandıracak ortaklaşa bir anayasanın en büyük dilekleri olduğunu anlatan Şaylısoy, dış politikada  da yepyeni bir anlayışın ele alınması gerektiğini savundu.

Şaylısoy, şöyle konuştu: “Yapılacak hukuki, siyasi ve kurumsal düzenlemelerle ülke kaygısıyla hareket edilmeli ve bu düzenlemelerde tek ölçüt ise milli iradenin güçlendirilmesi olmalıdır. Bu süreçte cuntacılarla mücadele ederken ordumuzun yıpratılmaması için ordumuz içindeki darbeciler ile vatansever Mehmetçiğin ayrımı net bir şekilde yapılmalı.”
 
Editör: TE Bilişim