Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında Meclis'te söz alan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Anayasa değişikliği paketi teklifini eleştirdi. Konuşmasında halkın gündeminin Anayasa değişikliği olmadığını söyleyen Çakırözer, “Halkın gündemi artan terör olayları, işsizlik, değer kaybeden Türk lirası ve zamlar. Arzu ettiğiniz tek adam rejiminde halkın sorunlarına çare bulacak mısınız” diye sordu.
Çakırözer, “Atatürk’ün bize emaneti olan Cumhuriyetimizi ve millet egemenliğinin temsil edildiği Meclis'imizi sonuna kadar korumaya kararlıyız” dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda görüşmelerine devam edilen Anayasa değişikliği paketi üzerine konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Atatürk’ün bize emaneti olan Cumhuriyetimizi ve millet egemenliğinin temsil edildiği Meclisimizi sonuna kadar korumaya kararlıyız” dedi.
MECLİS'İN İPİNİ ÇEKİYORSUNUZ
İstenen değişikliğin tüm yetkileri tek kişide toplayan bir ‘kuvvetler birliği’ rejimi olduğunu dile getiren Çakırözer, “Bu bir düpedüz tek adam rejimidir. Bunu hayata geçirdiğinizde Yüce Meclisin ipini çekmiş olacaksınız. Meclis çoğunluğu onun kontrolünde olacak. Meclisin bağımsızlığı, saygınlığı kalmayacak. Bunun adı demokrasi ve hukuk devleti değildir. Bunun adı açıkça ‘parti devletidir’ ve bu 21'inci yüzyıl Türkiye'sine yakışmayan bir arayıştır. Tüm güçlerin tek kişide toplandığı bir sistemde hiçbir yurttaş güven altında değildir” dedi.
VATANDAŞIN SORUNU ÇÖZÜLMELİ 
Türkiye’nin ve yurttaşların çözüm bekleyen sorunları olduğunu belirten Çakırözer,  “Getirilen Başkanlık sistemi Türkiye’nin hangi sorunun çözecek? Terörü nasıl bitireceğiz? Hukuk güvenliği, yargı bağımsızlığı nasıl sağlanacak? Yoksulluk nasıl bitirilecek? İşsizlik nasıl azaltılacak? Tüm güçleri, iradeyi tek bir adama devredince bu sorunlar çözülecek mi? 15 yıldır tek başınıza iktidardasınız. Son iki yılı fiili başkanlık sistemi.. Hangi sorunu çözebildiniz? Terör hala can almaya devam ediyor. Her üç gençten biri işsiz. Esnaf borç yükü altında. Çiftçinin bel bükülmüş. Biz ise sabahlara kadar sadece bir kişinin Meclis’e, millete  yaptığı ‘Başkanlık dayatması’ ile uğraşıyoruz”  dedi.
ÖZGÜR TARTIŞMA ORTAMI YOK
İktidarın basına getirdiği yasaklar nedeniyle Meclis’teki Anayasa tartışmalarından Türkiye’nin ve halkın haberinin olmadığının altını çizen Çakırözer, “Halkın haber alma güvencesi olan basının sesi kısılmış durumda. 150 gazeteci tutuklu. İnternet yasaklı. Gazete, televizyon ve radyolar kapalı. Böyle bir ortamda sağlıklı tartışma yapılamaz. İfade özgürlüğünün ve basın özgürlüğünün sağlanması Türkiye demokrasisinin itibar sınavıdır” dedi.
SONUNA KADAR KORUYACAĞIZ
Çakırözer CHP’nin tavrını da konuşmasında şöyle ortaya koydu: “Atatürk ve cumhuriyeti kuran kadrolar tarafından bize en değerli armağan olarak bırakılan, üzerine namus ve şeref sözü vererek yemin ettiğimiz cumhuriyetimizi, millet egemenliğine dayalı parlamenter demokrasimizi korumaya kararlıyız. Bu nedenle bu tek adam düzenlemesine sonuna kadar "hayır" diyeceğiz”
 
 
 

 
Editör: TE Bilişim