CHP Eskişehir İl Yönetimi 16 Nisan’a sayılı günler kala hız kesmeyen referandum çalışmalarına bu kez İnönü İlçesi’nde devam etti. 
CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen İnönü İlçesi’ne bağlı Kuzfındık Mahallesi ve Dereyalak Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.
Mahalle sakinlerine referandumda oylanacak anayasa maddelerini tek tek anlatan Büyükerşen, “İstediğine istediği zaman istediğini yapma, savaş açma, istediğine el koyma, istediğini atama yetkisi tek bir adama verilir mi? İstediğini hiçbir nitelik gözetmeden, milletvekili olması şartı gerekmeden bakan yapabilme yetkisi verilir mi? Toplanacak vergilerin ne kadar olacağına kendisi karar veren, bütçeyi kendisi yapan ve istediği gibi harcama yetkisi olan birine evet diyebilir misiniz?Kendi atadığı hakimler savcılar tarafından  yargılanabileceğine inanıyor musunuz o da mecliste dört yüz milletvekili çoğunluğu evet yargılansın derse eğer. Canı kimi isterse yine niteliği sayısı belli olmadan istediğini başkan yardımcısı yapabilme yetkisi verilir mi tek bir kişiye? Türkiye’nin tüm kurumlarının işleyişini tek bir adama teslim etmek akıl karı mıdır? İki elinizi başınızın arasına alın şu kalan az zamanda bir düşünün derim” diye konuştu.
Yargı hepimiz içindir, bağımsızdır, tarafsızdır, hürdür
CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar yargıdaki değişikliklere dikkat çekerek “Yargı hepimiz içindir, bağımsızdır, tarafsızdır, hürdür. Yargının bir partinin tekelinde olmaması gerekir. Şimdi önümüze sunulan maddelerde her ne kadar yargı bağımsızdır ifadesi koymuş olsalar da , büyük bir kısmını partili başkanın atadığı diğer kısmının da meclisteki çoğunluk yani yine iktidardaki parti temsilcileri tarafından seçildiği bir yargı sistemi bağımsız, hür ve tarafsız olabilir mi?” dedi.
Büyükerşen ve Özkar’ın ziyareti mahalle sakinlerinin sorularının cevaplanması ile son buldu.

 
Editör: TE Bilişim