CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir Kadın Platformu üyelerine neden “Hayır” dediklerini anlattı
 
 
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile bir araya gelen Eskişehir’deki kadın örgütleri Anayasa değişikliği teklifine ‘Hayır’ diyeceklerini açıkladılar. Çakırözer, Eskişehir Kadın Platformu üyelerine Anayasa değişikliği teklifine neden ‘Hayır” dediklerini anlatarak, kadınların desteğini istedi. Çakırözer, Eskişehir Kadın Platformu üyelerine “Demokrasi ve cumhuriyetimize kadınlar sahip çıkacak” dedi.    
 
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile bir araya gelen Eskişehir’deki kadın örgütleri Anayasa paketine ‘Hayır’ diyeceklerini açıkladılar. Çakırözer, destek istediği Eskişehir Kadın Platformu üyelerine “Demokrasi ve cumhuriyetimize kadınlar sahip çıkacak ” dedi.      
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, yaklaşık 25 sivil toplum örgütünün  oluşturduğu Eskişehir Kadın Platformu temsilcileriyle bir araya geldi. Çakırözer, CHP  İl Kadın Kolları Başkanı  Figen Kahya ile birlikte kadın dernekleri yöneticilerine anayasa paketine neden ‘Hayır’ dediklerini anlattı.  
BİRLİKTE DUR DEMELİYİZ
Çakırözer yaptığı konuşmada “Meselemiz parti meselesi değil, mesele Türkiye Cumhuriyetinin, hukuk devletimizin, demokrasimizin yaşam mücadelesidir. Atatürkçü, Laikliğe, Cumhuriyete, Demokrasiye, Hukuk Devletine, Kadın Erkek Eşitliğine ve Kadının İnsan Haklarına sonuna kadar bağlı derneklerimizin demokrasi mücadelemizde yanlarımızda olduğuna inanıyoruz. Bu mücadeleyi herkesten önce kadınlar kazanacaktır. Kadın erkek tüm yurttaşlar,  geleceğimiz ve çocuklarımız için cumhuriyet birikimlerini ortadan kaldırma ve tek adam yaratma girişimlerine hep birlikte dur diyoruz
 
KADIN DERNEKLERİ ‘ HAYIR' DİYOR



Toplantıda Çakırözer’in Anayasa paketine ilişkin değerlendirmelerini dinleyen Kadın Platformu üyesi derneklerin yöneticileri de ‘Hayır’ kampanyasına katıldıklarını belirtirken, toplumun geniş kesimlerinin bu konuda bilgilendirilmesine kendilerinin de katkı vereceğini  vurguladılar.
Platform üyeleri, "Bizler de tek kişinin hem Cumhurbaşkanı hem de parti genel başkanı olmasına karşı çıkıyoruz. Tüm yetkilerin denetimsiz biçimde tek elde toplanmasına karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetimize sahip çıkıyor ve demokrasi mücadelesinde sonuna kadar ‘Hayır’ diyoruz” değerlendirmesini yaptılar.
 
 
Editör: TE Bilişim