CHP Eskişehir milletvekili aday adayı Yunus Emre Karabulut ve ekibi esgazete yönetimini ziyaret ederek, adaylık sürecini değerlendirdi

Milletvekilliği ve Eskişehir’deki sorunları değerlendiren Yunus Emre Karabulut, 25 yıl matematik öğretmenliği ve avukatlık yaptığını dile getirerek, şu anki en önemli sorunlardan bir tanesinin yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı olduğunu söyledi. İnsanların gittikçe yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığından dolayı mağdur olduklarını belirten Karabulut, “Verilen kararlara güven söz konusudur. Toplumu ayakta tutan en önemli şeylerden birisi güvenilir bir yargı olmasıdır. Yargı, insanların iktidara karşı, tarafsızlığa uğradığı zaman derdini anlatabileceği bir yerdir, makamdır. Bireyin hak ve özgürlüklerini koruyan şey yargıdır. Bunun için tüm mücadeleler yargı üzerinden sürdürülmelidir” ifadelerini kullandı.

 EĞİTİMİN DİNSELLEŞMESİ BÜYÜK SORUN

 İkinci sorunun eğitimin dinselleşmesi olduğunu kaydeden CHP aday adayı Karabulut, eğitimin dinselleştiğini söyleyerek, “Ne oluyor, belli bir olgunluğa erdikten sonra ailelerin ve çocukların tercihine bırakılan din eğitim anaokullarına indirildi.  Din afyon etkisi yaparak özgür düşünce zayıflatılıyor. O nedenle özgür bireylerin, bağımsız düşünen bireylerin, üreten, çalışan insanların yetişmesi buna bağlıdır. Bir din baskısı altına, dinin sosyal yapısının bilincine varmadan kafasını bunlarla doldurursan, soyut bilgilerle somutu yakalayamazsın” şeklinde konuştu.

Çiftçiler ve üretim ile ilgilide sorun yaşandığını belirten Karabulut, üretim planlaması yapılmadığına değinerek, üretimde planlama yapılmasının zorunlu olduğunu dile getirdi.

VATANDAŞ DERDİNİ ANLATABİLECEK BİR VEKİL İSTİYOR

 Aday adayı Yunus Emre Karabulut vatandaşların milletvekillerinden neler istediklerini de değerlendirerek, şu şekilde konuştu:

 “Vatandaş milletvekilinden şunu istiyor, Ankara’ya gittiği kendi bölgesiyle ilgili insanların bir sorunu olduğu zaman, derdini anlatabilecek bir milletvekili istiyor. Yoksa sen milletvekilisin yol yapmazsın, köprü yapmazsın, baraj yapmazsın ama ne yaparsın insanların gelen isteklerini dileklerini düzeltmek için çaba gösterirsin. Bir de gittiğin Ankara’da partinin doğrultusunda oy kullanırsın, bazı önerilerin olur ve bölgeni temsil edersin.”

 BİR AYAĞIM ESKİŞEHİR'DE OLUR

 Karabulut son olarak seçildiği zaman doğru bildiği şeylerin çok katı savunucusu olacağını söyleyerek, “Bir şeyin doğruluğuna inandıysam sonuna kadar giderim. Bir ayağım Eskişehir’de olur. Hiçbir zaman para pul ilişkileri beni ilgilendirmez. Tüm insanlara eşit davranır, nerde haksızlık hukuksuzluk varsa onun takipçisi olurum. Herkes benimle iletişim halinde olur, 24 saat telefonum açık olur. Zamanın yettiği kadar insanların iyi gününde kötü gününde yanların olur, ziyaretlerde bulunurum” dedi.  

Editör: TE Bilişim