Ak Parti İl Başkanı Dündar Ünlü Dede Korkut Park'ta bulunan bir cafeteryada basın mensupları ile sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Ünlü Eskişehir'e yapılacak yatırımların halka sorulmadan ankara'daki bürokrasi ile dayatılmak istenmesine tepki göstererek, " Kimsenin haberi olmadan bir yatırım getirilmesi doğru birşey değil. Eskişehir'i ayağa kaldırırım. Böyle birşeyi kabul etmiyorum.  Şehirde yaşayan biziz,  Eskişehir'de hangi yatırımı nerede yapılması gerektiğini bu insanlar bilir. Sıkı takipçisi olacağız. Geçmişte sıkıntılar oldu"dedi.

Ünlü'nün basın mensuplarının sorularına verdiği cevaplar şöyle

 

OY ARTIŞI KONUSU

Oy artışını neye bağlıyorsunuz?

7 Haziran sonrası genel merkez Türkiye genelinde bir araştırma yaptı. Oy kaybının 7-8 nedeni vardı. Bunda adaylar, genel politikalar gibi etkenler vardı. Eskişehir farklı bir şehir. Büyükşehir ve merkez  ilçe alt belediyeler CHP'ye ait. Belediyelerin partinin elinde olması büyük bir güçtür. Eskişehir'i Türkiye ile kıyaslamak çok doğru değil.  Bu güç ellerinde olmasına rağmen bizim birinci parti olmamız çok önemlidir. Belediyenin yaptığı her faaliyet bir seçim çalışmasıdır. Eskişehir'deki makasın açılması, daralması konularında kıyaslamak çok doğru değil.

OSMANLI OCAKLARI

Osmanlı ocaklarının Ak Parti ile bağı varmı?

Osmanlı Ocaklarının Ak Parti ile hiç bir bağı yoktur. Bizim kendi teşkilatlarımız var. Teşkilat yapısı ile biz münhasırız dışarıdaki dernek, vakıf, kurum kuruluş ile organik bağı söz konusu değil.

ESKİŞEHİR'DE UYUM KONUSU

Yemin töreni sonrası Prof Dr. Sayın Nabi Avcı tüm vekilleri bir yemekte toplayarak birliktelik mesajı verdi. Ancak Büyükşehir Meclisine baktığınızda bunu göremiyorsunuz. Projelerin yürütülmesi konusunda Eskişehir'de bir birliktelik görülecek mi?

Aslında Eskişehir'de çok uyumluyuz. Yerel yönetimler ile gayet uyumlu çalışıyoruz. Çok küçük şeyler abartılarak engellendi gibi söylemler arkadaşları üzüyor. Ulaşımda tramvay hatlarının uzatılması projesine, teleferik projesi, otobüs alımı konusunda, asfalt alımı   kredi taleplerine evet dendi. Bence yeterince uyumlu çalışılan konulardır. Ne denirse Evet diyecek bir konu olamaz. Hayır denecek konulara gerekçelerle hayır diyoruz. Şehre nasıl katkı yapılacaksa, nasıl büyüyecekse biz her şeye varız. Eskişehir'in büyümesini önemsiyoruz. Katkımız devam edecek.

KARACAN'IN İLETİŞİM OFİSİ

Harun Karacan'ın iletişim bürosu açmasının yönetiminizde rahatsızlık yarattığı konuşuluyor. Varmı böyle bir rahatsızlık?

Bizim milletvekillerimiz ile hiç bir sorunumuz yok.  Ben olduğum sürece Ak parti'de uyumsuzluk, dedi kodu ve kargaşa çıkmayacaktır. Rahatsızlık söz konusu değil. O iletişim bürosu da bizimdir. Parti Harun Beyindir, iletişim bürosu da bizimdir. Hepimiz bir bütünüz.

TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ AJANSI'NA SORUŞTURMA

Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nda inceleme başlatıldığı söyleniyor. Bunun için ne düşünüyorsunuz?

ESKİŞEHİR'DE YAPILAN DENETİMLER

Bana gelen bir bilgi yok.  

Ticari kesimin bir sıkıntısı var. Esnaf, tüccar sanayici kesim  denetlenmesi konusunda   cendereye alınmış gibi bir tavır ile karşı karşıya olduğunu düşünüyor. Pek çok alanda Eskişehir pilot il seçiliyor. Vatandaşın sıkıntıları var. Bununla ilgili ne dersiniz?

Bende farkındayım. Bu da sanıyorum bürokrasinin  işgüzarlığından kaynaklanan bir durum olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra bütün Türkiye'de  uygulama nasıl yapılıyorsa Eskişehir'de de aynısı olacak. Eskişehir'in Ankara'ya yakınlığından, pilot il olmasından kaynaklanan gerekçelerle insanların rahatsız olmasını ben istemiyorum. Onların korunması gerektiğini de düşünüyorum.

ESKİŞEHİR'DEKİ YATIRIM SORUNU

Eskişehir'de yapılacak yatırımların bir çoğu Eskişehirlilerin fikri alınmadan hayata geçiriliyor.  Bundan bir Eskişehirli olarak şikayetçiyim. Bundan sonra da böylemi olacak?

Bu konulardan aynen bende muzdaripim.   Ankara'da oturan bir kişi gelip  şu olsun bu olsun demesinden bende rahatsızım. Bundan sonraki süreçte kesinlikle  bürokrasinin  yada bakanlıkların oturduğu yerde Eskişehir'e  dayatmasına önünde duvar gibi duracağım. Bakanımız ve milletvekillerimiz de aynı şekilde duracak.  Eskişehir'e haksızlıktır. Bu  kabul edilemez. Kimsenin haberi olmadan bir yatırım getirilmesi doğru birşey değil. Eskişehir'i ayağa kaldırırım. Böyle birşeyi kabul etmiyorum.  Şehirde yaşayan biziz,  Eskişehir'de hangi yatırımı nerede yapılması gerektiğini bu insanlar bilir. Sıkı takipçisi olacağız. Geçmişte sıkıntılar oldu"

 ESKİŞEHİRSPOR YÖNETİMİNİ TOPA TUTTU

Eskişehirspor'un durumunu nasıl görüyorsunuz? sorusunda Ünlü Eskişehirspor yönetimini adeta topa tuttu. Ünlü'nün açıklaması şöyle; "Eskişehirspor'un durumu hiç iç açıcı değil. Geçen yıl küme düşme sırası bize gelmediği için ligde kaldık. Taraftarın ve bizimde genel kurula gidilmesi yönünde istekte olunduğunu kendisine bildirdik. Bakanımız da kendisine iletti. Bu demokrasilerde de böyledir. Bir kriz çıktığında en iyi çözüm seçimdir. Ortak bir yönetim oluşturulması yönünde tavsiyede bulunduk. Ama maalesef  geldiğimiz noktada Eskişehirspor şahsileştirilmiştir.   Eskişehirspor şehrin markasıdır, olmazsa olmazıdır. Küme düşmemesi gerekiyor.  Bugün bir sorumsuzluk içinde hareket edildiğini, geç kalındığını düşünüyorum.  Yönetim oluşur mu, takım ligde kalırmı konularında çok endişeliyim. Takım yönetim göreve geldiğinden buyana sistematik bir şekilde güçsüzleştirildi. Takımın bir marka değeri, kadrosu, zenginliği  vardı.  Önce güven şeffaflık, mali tabloların açıklanması gibi şeylerle göreve gelindi. Burada yapılacak en önemli şey sportif başarıdır.  Burada bir şirket yönetmiyoruz. Ben borcu sıfırlayacağım anlayışı söz konusu olamaz. Bugün bir Beşiktaş'ın borcu 1 miryar TL borcu var ve devam ediyor. Bütün kulüplerin borcu var. Borcumuz var durumumuz kötü reklamları yaparsanız ne kredi verirler, ne de caziplik kalır. Teknik Direktörde gelmez. Eskişehirspor yanlış yönetildi.  Algı operasyonları deniyor. Buna gerek yok. Taraftar zaten şuanda takımın durumuna bakarak tepki gösteriyorlar. Eskişehirspor için ciddi manada endişeliyiz."  

Editör: TE Bilişim