HABERİN GÖRÜNTÜSÜ METNİN SONUNDADIR
Ak Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca TBMM Genel Kurulu’nda Eskişehir yatırımlarını konuştu

Eskişehir Milletvekili Sayın Salih Koca TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak  Eskişehir'de yapılan yatırımlar hakkında konuştu.

Koca’nın konuşması şöyle: “ Eskişehir, güzel ülkemizin merkezinde olan ve ulaşım ağının tam ortasında bulunan bir şehrimiz. Hükümetimiz de on bir yıllık süre içerisinde her dönem önemli yatırım ve kaynakları şehrimize aktarmıştır. Bu vesileyle şehrim adına teşekkür etmek ve yapılan yatırımların öncelikli olanlarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Eskişehir için Ulaştırma Bakanlığımızın yaptığı çalışmalardan memnuniyet duyuyoruz. Şehrimiz hızlı tren çalışmalarının tamamlanmasıyla Türk demir yolu ağının kalbi haline gelmiştir. Bugün şehrimizden hızlı trenle Ankara'ya, Konya'ya yüksek bir hız ve konforla ulaşabilmekteyiz. Önümüzdeki aylarda aynı hizmet kalitesiyle inşallah İstanbul seferleri başlayacak.

Yine kara yolu ulaşımında da Eskişehir'e büyük bir ivme kazandırdık. Kara yollarında alt geçitler, kavşaklar, çevre yolu çalışmaları, üst geçitler gibi çalışmalarla hem şehrimize ulaşım hem de şehir içi ulaşım kolaylaştı; bu da yatırımı ve yatırımcıyı şehrimize çekti, istihdama olumlu katkı sağladı, şehrimize gelen turist sayısı arttı ve bu da esnafımız için yüz güldürücü oldu.

Sayın Başbakanımız Eskişehir'imize 5 bin toplu konut sözü vermişti. TOKİ aracılığıyla bu söz fazlasıyla yerine getirildi, 9.160 konut teslim edildi, devam eden projeler bittiğinde 12 bin konutu Eskişehir'imize kazandırmış olacağız. İktidarımız döneminde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca Eskişehir'e şu ana kadar 805 milyon liralık kaynak aktarıldı ve aktarılmaya devam ediliyor. Beylikova (Besi) Organize Sanayi Bölgesi ve Sivrihisar ilçemizde temelleri yükselen silolar tamamlandığında tarım alanında Eskişehir bölgenin kaderini değiştirecek projelere sahip olmuş olacak.

MODER STADYUMA KAVUŞUYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığımız çalışmalarıyla şehrimiz uzun zamandır beklediği modern stadyuma kavuşuyor. Başbakanımızın 2011 yılında verdiği sözün yeşerttiği 33 bin kişilik modern Eskişehir stadyumunun temelleri atıldı. Bölgede stadyumun yanı sıra spor tesisi, spor salonları, yüzme havuzu, kapalı spor salonları, gençlik merkezleri de kazandırmış olacağız. Kaldırılacak olan şehir merkezindeki stadyum alanı ise Türk dünyası kültür başkenti meydanı olacak. 54 bin metrekare alan üzerine tüm Eskişehirlilerin özlemi olan şehir meydanı yapılacak. Her fırsatta dile getirilen meydan taleplerine cevap Hük'umetimizden gelmiş olacak. Böylelikle Eskişehir halkı onlara yaraşır, nefes alabilecekleri doğal dokuya sahip bir meydana kavuşmuş olacak.

BELDES PROJELERİYLE BİRLİKTE TOPLAMDA 7 MİLYAR 250 MİLYONLUK YATIRIM

600 yataklı devlet hastanemiz ve bin yataklı şehir hastanemizle gerçek bir sağlık kenti, yeni okul ve üniversitelerimizle gerçek bir eğitim kenti, Hasanbey Lojistik Köy Merkezimiz ve sanayi yatırımlarımızla gerçek bir sanayi kenti, termal kaynaklarımız ve Odunpazarı evlerimiz de gerçek bir turizm ve kültür başkenti hedefine doğru hızla ilerliyoruz. Yeni havaalanı, eğitimde yeni derslikler, adalet sarayı, vergi daireleri, emniyet sarayı, tüm komşu illerle güvenli ulaşımı sağlayan bölünmüş yollar, KÖYDES ve BELDES projeleriyle birlikte toplamda 7 milyar 250 milyonluk yatırımı almış bir kentiz. Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla Eskişehir 2013 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi. İsmail Gaspıralı'nın 'Dilde, fikirde, işte birlik' şiarıyla günümüze kadar gerçekleştirilen etkinliklerle Türk dünyasının kalbi Eskişehir'de attı. 8 bine yakın öğrencimiz Türk dünyasına yayıldı. Tanıma ve tanışma fırsatı oldu. Böylelikle şehrimizin ve ülkemizin tanıtımı gerçekleştirildi.

Sözlerime bizim Yunus'un şu beyitleriyle son vermek istiyorum:

'Dirildik pınar olduk, irkildik ırmak olduk,

Artık denize dolduk, taştık elhamdülillah.'

Şehrimizi daha nice hizmetlerle buluşturmayı diliyor, tüm bu hizmetlerde emeği geçen başta Sayın Başbakanımıza ve bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.”

Editör: TE Bilişim