Eskişehir’de 60’ı aşkın sendika, meslek odaları, demokratik kitle örgütlerinin oluşturduğu Hayır Platformu’ndan sonra siyasi partilerinin eski yöneticileri tarafından ikinci bir Hayır Platformu oluşturuldu.
Eskişehir'de 'Hayır Platformu'nun Tertip Komitesi' toplantısında; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eskişehir eski il başkanlarından ve 'Hayır Platformu'nun Tertip Komitesi'  Başkanı Av. Ahmet Vural; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Koltuklu Salon'da,  konuşmacı olarak katıldı ve Referandum da niçin ''Hayır'' verecekleri ile  ilgili düşüncelerini açıkladı.
MHP Eskişehir eski İl Başkanlarından Av. Ahmet Vural konuşmasında,  ''Türkiye 18 maddelik bir anayasa değişikliği ile yeniden sandığa gidiyor. Üstelik bu değişiklik 1982 Anayasa’sı üzerinde yapılan önceki değişikliklerden çok daha kapsamlı bir içeriğe sahip. En iyi sistem parlamenter sistemidir. Parlamenter sistemde  bölünmüş hiç bir ülke yok. Referandum da niçin 'Hayır' verecekleri ile ilgili düşüncelerimizi, kırsal kesimdeki tüm vatandaşlarımıza bire  bir görüşerek anlatmalıyız ve bu konuda çok çalışmalıyız. Kırsal kesimlere gidelim ve kırsal kesimin sorunlarını dinleyelim'' şeklinde ifade etti. Devlet eski Bakanı İbrahim Yaşar Dedelek, Eskişehir MHP eski İl Başkanlarından Kadir Diker, Odunpazarı eski Belediye Başkanlarından Ayhan Boyer ve  diğer davetliler, referandumla ilgili düşüncelerini davetliler ve izleyiciler ile paylaştılar.
Eskişehir 'Hayır Platformu Tertip Komitesi': Ayhan Boyer, B. Sıtkı Saraç, Selim Çolpan, Kadir Diker, İbrahim Kökdere'den oluştu.Toplantıya; Eskişehir'de bulunan siyasi partilerin eski il ve ilçe başkanları, eski ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı.
 
 
Editör: TE Bilişim