Emek Partisi İl Sekreteri Yahya Kaya, 8 Ocak 1996 tarihinde Evrensel Muhabiri Metin Göktepe’nin polislerce dövülerek katledildiğini vurgulayarak faili mechul olarak kalmayan ilk gazeteci cinayeti olarak basın tarihinde yerini aldığını söyledi.
Aradan geçen 21 yıla rağmen Türkiye’nin basın özgürlüğü, gazetecilerin çalışma şartları açısından daha iyi bir noktada olduğunu söylemenin mümkün olmadığını vurgulayan Kaya, “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 2016 basın raporunun verilerine göre 2016 yılında 780 gazetecinin basın kartı iptal edildi, 839 gazeteciye yaptıkları haberler nedeniyle dava açıldı. 189 gazeteci sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı. Ahmet Şık’ın tutuklanması öncesi hazırlanan raporda 143 gazetecinin yeni yıla cezaevinde  gireceği belirtildi. Rapora göre işsiz sayısı ise 10 bini açtı” dedi.
Gazetecilerin mağdur edilmek için her şey yapılıyor denilebileceğini vurgulayan Emek Partisi İl Sekreteri Yahya Kaya, “ Gazeteciler yerelde ise; iktidar ve yerel iktidarlar kıskacında mesleklerini icra etmeye çalışıyorlar; iş yükü ve çekilen ekonomik sıkıntılar da çabası. Türkiye’de gazeteciler; işte böyle bir ortamda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamaya hazırlanıyor. Baskı ve sansürün olmadığı, gazetecilerin yaptıkları haberlerden dolayı hedef gösterilmediği, türlü kumpas ve gerçek dışı suçlamalarla cezaevine konmadığı ve gazetecilerin çalışma ve ekonomik koşullarının düzeldiği bir Türkiye için basın mensuplarıyla beraber mücadele edeceğimizi söylüyoruz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim