CHP Eskişehir Milletvekili Av. Cemal Okan Yüksel, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları’nı ziyaret etti. Yüksel, eğitim gören çocukların burada sosyalleşip dayanışmayı öğrendiğine dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Av. Cemal Okan Yüksel, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları’nı (ESMEK) ziyaret ederek çocukların burada yaptığı eserleri inceledi. Yaz okulu hakkında bilgi alan Yüksel, toplum barışının sağlanması için çocukların eğitiminin önemine değindi. Yüksel; “Çocuklarımız burada sosyalleşmeyi ve dayanışmayı öğreniyor. Birlikte iş yapmanın verdiği güven onların geleceğe bakış açısını değiştirir. Hiçbir şey için geç kalmış değiliz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onlar sayesinde geleceğimizi çok güzel bir şekilde inşa edebiliriz” diye konuştu.

KIZINI DA YAZDIRDI

Çocukların bu gibi eğitim kurumlarında hem becerilerini geliştirdiğini hem de kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını belirten Yüksel, kızı Banu Yüksel’i de ESMEK’e kayıt ettirdi. Milletvekili Yüksel; “Çocuklarımız barış içinde yaşamayı öğrenmeli. Onları koruma içgüdülerimiz ile hareket edip toplumdan soyutlamak yerine bu gibi kurumlar aracılığıyla sosyalleşmesine ve eğitimine katkı sağlamalıyız” dedi. Öte yandan ESMEK hakkında bilgi veren öğretmen Selcen Konak, yaz okulunun 3 birim halinde hizmet verdiğini söyleyerek, bu yıl 517 öğrenci kaydı aldıklarını söyledi. ESMEK’in 25 ayrı ders kolunda eğitim verdiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim