CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek, Mihalgazi İlçe Başkanı Mehmet Kaya, Sarıcakaya İlçe Başkanı Sema Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Emre Genç, Odunpazarı Meclis Üyesi Dilaver Ata, İl Başkan Yardımcıları Recep Taşel, Kazım Duru, Mustafa Ersoy, Saadet Sertyalçın, Nesrin Önen ve Odunpazarı İlçe Başkan Yardımcısı Onur Ahmet Turan  22 Mart Çarşamba günü Sarıcakaya’ya bağlı Laçin Köyü’n sakinleri ile bir araya geldi.
CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar “Sevgili hemşerilerim sizlerin arasında bulunma sebebimiz 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasında nasıl davranmamız gerektiği, değişecek olan anayasanın içeriğinde nelerin olduğu, nelerin Türkiye’nin menfaatine olmadığını konusunda sizlerle bazı bilgileri paylaşmaktır.” sözleri ile gezinin amacını özetledi.
Hayır’ demek suç oldu
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt bu referandumun Türkiye’nin geleceği için önemini belirterek “Bugün buraya parti oyu toplamanın çok dışında bir amaçla geldik ve bu referandum önümüzdeki belki elli belki yüz yılı düzenleyecek. 16 Nisan’da kullanacağınız oyun size bir faydası olmayabilir fakat çocuklarınıza bir zararı da olmasın. Televizyonlardan size farklı bir ses gelmiyor. ‘Hayır’ demek suç oldu. Bu şu anlama geliyor:  demokratik bir yaklaşım değil. Biz aynı şeyleri 12 Eylül’de de yaşadık. O zamanda ‘Hayır’ demek suçtu, şimdi de suç. Eğer bu anayasaya evet derseniz size bir daha hiçbir şey sorulmayacak. Demokratik bir hakkınız kalmayacak, çünkü hukuk bitecek. “ diyerek referandum oylamasında ‘Hayır’ denilmez ise ne olacağını anlattı.
Gezi köy sakinlerinin soruları ve selamlaşma ile son buldu. 
 
Editör: TE Bilişim