Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Eskişehir’e gelerek basın mensupları ile bir araya geldi.
Referandum çalışmaları kapsamında Eskişehir'e gelen ve gün boyu çeşit çalışmalar yapan Özel, basın mensupları ile de bir araya geldi. Toplantıya CHP Milletvekilleri Gaye Usluer ve Utku Çakırözer, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ve İl Başkanı Sinan Özkar katıldı.
"ESKİŞEHİR'E GELİNCE MORAL BULUYORUZ"
Konuşmasında Eskişehir'den övgü ile söz eden Özel, "Referanduma artık sayılı günler kaldı. Bugün çalışmalarımızı Eskişehir'de sürdürüyoruz. Eskişehir'e gelince nefesimiz açılıyor, moral buluyoruz. CHP Türkiye'yi nasıl yönetecek sorusunun yanıtı Eskişehir'deki 5 belediye başkanında. Onlar Eskişehir’i  nasıl yönetiyorsa, CHP olarak Türkiye'yi öyle yöneteceğiz" dedi.
"BİR OY BİLE ÇALINMAYACAK"
Sandık güvenliği konusuna değinen Özel, "Bir umutsuzluk yayılmaya çalışılıyor. Hayır önde ama sanki sonuçta bir şekilde evet çıkacakmış, sandık güvenliği yokmuş söylentileri yayılarak hayır oyu boşa gidecek algısı ile hayır güçsüzleştirilmeye çalışılıyor. Vatandaşlarımız hayır oylarını güvenle kullansınlar. Sonucun aynı şekilde tutanaklarda geçme görevi bizim. Bir oyun bile çalınması için tüm Türkiye'de tam organize durumdayız. Kimse vereceği oyun çalışacağını düşünmesin" diye konuştu.
SADECE HAYIR VERENLER DEĞİL HERKES KAZANACAK
Referandum sonucunda hayır çıkması halinde kaybedenin olmayacağını vurgulayan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: "16'sında verilecek karar evet mi hayır mı olacak vatandaşın vereceği karar bizim baş tacımızdır. Eskişehir'in gezdik hayır çadırlarının cıvıltısı neşesi görülmeye değer. İnandığımız bir şeyi savunuyoruz. Demokrasinin, parlamenter sistemin arkasındayız. 17 Nisan sabahı Türkiye'de mesajınız şu olacak. Biz kazanan, siz kaybeden taraf değilsiniz. Biz de siz de kazandınız, millet kazandı, halk kazandı, demokrasi kazandı diyeceğiz. Evet oyu verenlere kaybetmişlik hissi yaşatmayacağız. Kimse üzülmeyecek, mesajımız hepimizin kazandığı yönünde olacak."
Son günlerde yapılması gereken çalışma hakkında konuşan Özel, "Hayır verenlerin en önemli görevi kararsızların ulaşmak, sandığa gitmeyecek kere sandığa gitmeyecek ikna etmektir. Hayır oyu sandığa gidecek ve biz o oyları namusumuz gibi koruyacağız" dedi.

 
Editör: TE Bilişim