Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, referandum süreci içinde televizyonlarda gazete ve bilbordlar ile afişlerde ‘doğru olmayan’ bir çok propaganda malzemesi ile karşılaştıklarını belirterek, 16 Nisan’da hayır oyları ile tepkinin dile getirilmesi gerektiğini vurguladı.
Kendisini yargılayacak olan Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinden 12’sini ‘oy’ atayacak diyen Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, “Denetim mekanizması tamamen ortadan kalkacak. Böylesine getirilmek istenen keyfi yönetime, tek adam-tek parti diktatörlüğüne, yargının ve hukukun parti sultasına girip siyasallaşmasına, O-HAL şartlarında adil olmayan bir referandum yapılmasına HAYIR demeliyiz” dedi.
 16 Nisan günü HAYIR oylarımızla bu tepkimizi dile getirmesi gerektiğini vurgulayan Öge, “ Savaş sever AKP Hükümetinin ülkeyi Suriye bataklığının içine çekecek savaşçı politikalara HAYIR demeliyiz. Barış içinde insanca ve kardeşçe yaşanacak bir ülkeyi kurmak tüm ezilenlerin, sömürülenlerin ortak ve örgütlü mücadelesi ile sağlanacaktır” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim