HDP’liler Adalar Migros önünde basın açıklaması yaparak, başta Ağrı’daki olay olmak üzere parti binalarına yönelik saldırıları hatırlatarak AKP’nin oyunu arttırmak için basit koltuk hesabıyla çılgınlık yapılmamasını istediler.

HDP Eskişehir İl eşbaşkanı Ahmet Uluçelebi yaptığı konuşmada AKP’nin ve Cumhurbaşkanının HDP ve eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik söylemlerinin siyasi ahlaktan uzak ve düşmanca olduğunu söyledi. Parti binalarına, seçim bürolarını ve seçim çalışanlarına yönelik saldırıların AKP’nin kışkırtmalarıyla yeniden başladığını öne süren Uluçelebi, “Antalya Serikteki saldırı daha dün yaşandı. Bundan hükümet sorumludur. Hükümetin kışkırtıcı söylemleri bir takım grupları harekete geçirmektedir. 13 yıllık iktidarının sonuna geldiğinin farkındadır. Sonu yaklaştıkçada akıl almaz ve kabul edilemez provakasyonlar düzenliyor” dedi.

Ağrı’da yaşananın  provakasyon olduğunu belirten Uluçelebi, “Çatışmatan siyasi rant devşirecek kadar çılgınlaşmıştır. AKP oyunu artırsın istediler. HDP li yönetici arkadaşlarımız yaralı askerleri çatışma bölgesinden çıkarttı. Yaralı askerleri çarşaflarla taşımak zorunda kaldı. Fotoğraflar var. Her bir yurttaşımız ve siyasi yönetici bu süreçte dikkatli olmalıdır. AKP’nin basit koltuk hesabıyla çılgınlıklar yapmaya ve provakasyonlara başvurabilecek kadar sorumsuzlaştığını görüyoruz. Barış, kardeşliği güçlendirmek, seçim çalışmalarının huzur içinde geçmesi için çalışmak herksin görevidir. Bunu bozanlar tarih önünde hesap vereceklerdir” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim