DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova,  bir yerel televizyonunda  ‘Evet’ ve ‘Hayır’cıların katıldığı programda  Memur Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman ve Yeşilay Derneği Başkanı Dr. Sıtkı Karaca’nın  eski başbakanlardan ve DSP’nin Onursal başkanı Bülent Ecevit’e yönelik sözlerine tepki gösterdi.
“Fetö, AKP’nin kontrolünden çıktıktan sonra, kendilerinden başka herkesi  Fetö’cü ve terörist ilan etmekten çekinmemişlerdir. Fettullah Gülen’e muhterem kişi diyerek adeta tapan kendileri değilmiş gibi, başta Onursal Genel Başkanımız Sn. Bülent Ecevit’e tamamen haksız ve de şuursuz ithamlarda bulunabilme cüretini göstermişlerdir” diyen  DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova  şunları söyledi:
“Yayın sırasında Sn. Ecevit’e yöneltilen yakışıksız eleştirileri üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.
Eskişehir Hayır Platformunu ziyaretimiz sırasında öğrenmiş olduğumuz bu tatsız olay, bizleri son derece rahatsız etmiş ve bu fütursuzluğa kalkışan kişilerden başta Onursal Genel Başkanımız Sn. Ecevit’in maneviyatından ve Demokratik Sol Partiden özür dilemelerini bekliyoruz.
Bizi burada bizi en çok şaşırtan şey, bu saygısızlığa tevessül eden kişilerin herhangi bir siyasi kimliği olmamasıdır.  Sn. Dr. Sıtkı Karaca, aslında Yeşilay gibi toplumsal olaylara karşı göstereceği başkaca bilimsel tepkiler ve hizmetler olması gereken, ülkemizin önemli kurumlarından birisini Başkan olarak temsil edecek,  üstelik de insanların duygusal dünyalarını iyi tahlil etmeniz gereken bir uzmanlığa sahip olacaksınız ve milletimizin değerler dünyasında en üst sıralarda yer alan Sn. Ecevit’e ithamlarda bulunacaksınız.
Ayrıca amacı ve misyonu iktidara rağmen, üyelerinin çalışma koşullarını korumak ve iyileştirmek olması gereken Memur-sen şube başkanı Sn. Muammer Karaman, niye iktidar muhafızlığına soyunmuş anlamak gerçekten güçtür. Bu kişilerin belki ileriki günler için AKP’de bir ikbal beklentileri olabilir, bu bizim ilgi alanımıza girmez.  Bulundukları konumları ileri bir adıma götürmek için, böyle iktidar partisinin menfaatine olacak açıklamalar yapılabilirler. Ancak Sn. Ecevit’i bu ikballerine alet eden ve onun maneviyatı üzerinden bir yerlere mesaj göndermeye kalkan her kim olursa, bizlerden en sert tepkiyi göreceklerdir.
Herkesi biraz insafa ve de adaba davet ediyorum. İsteyen istediği kişi ve kurumların peşinden gidebilir, istediği oy seçeneğinin propagandasını yapabilir, ancak kimseyi çirkin emellerine alet etmemek koşuluyla.”
 
 
Editör: TE Bilişim