Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge,  olağan üstü koşulların hukuksuzluğu altında bir ‘hukuk’ ve ‘Türk tipi başkanlık’ sisteminin oluşturulmak istendiğini söyledi.
Mevcut anayasa ve yasalarla bile her dediğini yaptıran Cumhurbaşkanının kendisini ve iktidarını güvenceye alabilmek için Anayasa’yı değiştirmek istediğini öne süren Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, “Erdoğan-AKP-MHP yönetimi tarafından ülkeye dayatılan bu 18 maddelik teklifle grçekte Anayasa’nın tamamı değiştirilmekte, ‘tek adam-tek parti diktatörlüğü’ denilecek bir rejim kurulmak isteniyor. Halkın geçim derdinde, birilerinin ise kendilerini güvenceye alma ve yeni rantlar elde etme derdinde olduğunu bir dönemde Anayasa değiştirilmek isteniyor.  ‘Türk Tipi başkanlık’ denilen bu sistemde yasamadan-yürütmeye, yargıdan-üniversitelere ve tüm bürokratik kurumlara tek adam hükmedecektir. Onun iki dudağı arasında çıkacak söz kanun olacaktır” dedi.
Öge, demokrasiyi kaldıran hiçbir düzenlemenin oylamaya sunulamayacağını OHAL koşullarında referandum yapılamayacağını  sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilişim