Anadolu Partisi Eskişehir İl Başkanı Mustafa Kiriş, İl sekreteri Handan Gölgeli , İl Yönetim kurulu üyesi Nadire Nalan Aytekin ve Millet vekili aday adayı Dr. Mehmet Erol  14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz’ı ziyaret etti.

Anadolu Partisi Eskişehir milletvekili aday adayı Dr. Mehmet Erol Tıp Bayramı nedeniyle hekimlerin sorunlarının konuşulup tartışıldığını vurgulayarak “İktidar, sağlıkta reform sürecinde sınıfta kaldı. Siyasi partilerin sağlık politikaları yeterli değil, bu konuda ciddi adımlar atılması gerekir” dedi.

EBTO Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, bugün halkın aldığı sağlık hizmetine güvenmediğini belirterek “İktidarın, 12 yıldır reform diye takdim ettiği Sağlıkta Dönüşüm Programı, sermayeye para kazandırmak dışında hiçbir amacının olmadığı artık herkes tarafından ayan beyan görülmektedir.  İktidar Sağlık politikalarını oluştururken Türk Tabipler Birliği ve Tabip Odalarını dinlemeli ve dikkate almalıdır” şeklinde konuştu.

Anadolu Partisi İl Başkanı Mustafa Kiriş bir eğitimci olarak sağlık alanında hiçbir ciddi  üretim yapılmadığını, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da eğitimin geriye gittiğini belirtti. Kiriş, Türkiye’de son yıllarda birçok yere Tıp Fakültesi açıldığını ancak donanımsız ve kadrolarının yetersiz olmasından dolayı uzman yetiştirilemediğini belirterek Tıp Fakültelerinde ki eğitimin de yetersiz kaldığını sözlerine ekledi.  

Editör: TE Bilişim